Wampie van Arkel

familierecht, mediation, overlegscheiding (collaborative divorce), echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, ondernemers.

Hier logt u in op het cliëntenportaal van mv. van Arkel.

Wampie is gespecialiseerd familierechtadvocaat, collaborative divorce (overlegscheidings-) advocaat en mediator bij echtscheidingen, aanpassingen van bestaande regelingen op het gebied van alimentatie en ouderschap en zij begeleidt cliënten aan de start van een huwelijk of geregistreerd partnerschap bij het opstellen van passende huwelijkse/partnerschaps- voorwaarden. Zij werkt voornamelijk met cliënten die ondernemer of druk bezette professional zijn, dan wel hun partners. Daar heeft ze de meeste feeling mee. Cliënten die commitment hebben om de scheiding of ander conflict goed te regelen. Dat vraagt inzet en investering van tijd en energie.

In 2013 heeft zij de VOPD (Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden) gewonnen. De jury prees met name haar vernieuwende en kindgerichte dienstverlening binnen de advocatuur, waarbij zij naar alternatieven voor procederen zoekt.

In januari 2023 heeft Wampie zich aangesloten bij Uiteen. Zij voert haar praktijk uit in een prachtige sfeervolle kantoorruimte aan het adres Heemraadssingel 111 in Rotterdam. Wampie heeft ook spreekruimte beschikbaar in Hendrik-Ido-Ambacht.

Haar favoriete quote is “Aannames zijn de bron van alle misverstanden.” Goed doorvragen naar de beweegredenen en belangen onder standpunten is de weg naar een passende oplossing is haar ervaring. Haar held is is Loes Gijbels, een voormalig familierechtadvocaat die in eerste instantie jarenlang nummer één procesadvocaat van Nederland was op het gebied van familierecht. Soms kon zij met één gesprek mensen al een dusdanig inzicht geven dat daardoor een scheiding afgewend werd. 

 

cv:

1998: beëdigd als advocaat

2003: MfN-geregistreerd mediator

2004: Gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator vFAS

2009: Training Collaborative Divorce

2012 – 2013 : Opleiding Stiefplancoach

2012 – 2019: Vraagbaak Villa Pinedo

2013 – 2022: Van Arkel Familierechtadvocatuur Mediation

2014: Bestuurslid VvCP: portefeuille PR

2014-2015: Strategisch conflictmanagement

2017: Ambassadeur Gezinsadvocaat

2019: Masterclass systemisch coachen

2019 – 2021: Voorzitter VvCP

2022: SCHIP-behandelaar

2023: Premarital mediation

 

Talen

Nederlands, Engels

 

Publicaties

Wampie heeft in het jaar 2015 een artikel geschreven in het Echtscheidingsbulletin (EB 2015/24) over praktische handvatten om een kind in een scheiding te ondersteunen.

Verder heeft zij meegewerkt aan een artikel in het Advocatenblad van januari 2018 over de gezinsadvocaat; de echtscheidingsspecialist nieuwe stijl voor het hele gezin.

Wampie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Daarnaast behaalt ze op basis van haar lidmaatschap van de vFas ook jaarlijks punten op het gebied van mediation vaardigheden en intervisie.

Collaborating Partners

Diana Dutilh

fiscaal jurist

Diana Dutilh is fiscaal jurist, financieel adviseur, estate planner en pensioendeskundige. Zij richt zich op de fiscale aspecten van de scheiding. Zij kan aanwezig zijn bij de besprekingen met de mediator of advocaten, of na de besprekingen worden geraadpleegd, zodat de afspraken ook fiscaal kloppen. Zij kan u beiden fiscaal bijstaan of de belangen van de financieel minder kundige partij ondersteunen.

LinkedIn

Notaris

Helma Leonhard-Strien is al meer dan 30 jaar werkzaam als notaris en gespecialiseerd in het familierecht. Helma kan u bijstaan indien er onduidelijkheden bestaan over de uitleg van huwelijkse voorwaarden of een testament. Helma kan verder samen met onze advocaten uw huwelijkse voorwaarden opstellen of wijzigen. Ook kan Helma uw testament aanpassen na een scheiding en kan zij de akte van verdeling van uw bezittingen (bijvoorbeeld uw woning) na scheiding opstellen.

LinkedIn

Pensioenadviseur

Roelof de Pater (1981) is pensioenadviseur en financieel planner. Hij adviseert mensen in scheidingssituaties op het gebied van de verdeling van de opgebouwde pensioenrechten. Roelof inventariseert de door beide partijen opgebouwde pensioenaanspraken en adviseert over de wijze waarop het pensioen - gegeven de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt – zo optimaal mogelijk verdeeld kan worden. Ook helpt Roelof net gescheiden mensen om inzicht te krijgen in de nieuwe financiële werkelijkheid.

LinkedIn

Financieel planner

Annemarie is gespecialiseerd in het begeleiden van de partner van de ondernemer, bijvoorbeeld tijdens een mediationproces. Regelmatig heeft juist deze partner behoefte aan extra advies. De ondernemer zelf kan veelal terugvallen op de financiële man van het bedrijf, de accountant en/of de fiscalist. Annemarie begeleidt en ondersteunt de partner, bijvoorbeeld met het analyseren van ontvangen documenten en het toelichten van berekeningen. Zo kunnen beide partners gelijkwaardig aan het overleg deelnemen. Op deze manier kunnen goede afspraken worden gemaakt om te komen tot een succesvolle afronding van de mediation.

LinkedIn

Hypotheekadviseur en Financieel deskundige

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij grote financieel dienstverleners is Peter Hans Teutenberg in 2007 Teutenberg Financiële Planning gestart. Dankzij die kennis en ervaring kan hij helpen een oplossing te vinden voor uw financiële vragen. Voor Peter Hans is het een uitdaging om in deze tijd van standaardisatie u toch financieel maatwerk advies te bieden en meer voor u voor elkaar te krijgen bij financiële dienstverleners.

LinkedIn
Merian

Therapeut

Merian van den Berg is systeemtherapeut. Zij is met haar praktijk Sutura net zoals Uiteen ook op de Noordsingel gevestigd. Zij is vele jaren actief in het begeleiden van gezinnen in gezinssituaties (ex-)partners, kinderen en individuele cliënten. Zij heeft veel ervaring met complexe (echt)scheidingssituaties, bijvoorbeeld bij het verwerken van de scheiding. Of hoe je beter om kunt gaan met een ex-partner met bijvoorbeeld kenmerken van (persoonlijkheids)problematiek. Ook heeft zij enkele jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ook heeft zij gewerkt aan het project Ouderschap Blijft. Hiernaast heeft zij veel affiniteit en ervaring met regenbooggezinnen. Uiteen vraagt Merian -in samenspraak met onze client- om haar deskundigheid indien wij merken dat de cliënt extra begeleiding of coaching nodig heeft bij het verwerken van de scheiding. Merian staat geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) als lid en bij EFT Nederland geregistreerd als aanvullend getrainde registertherapeut.

LinkedIn

Zelf doen?

Vraag het Uiteen Scheidingspakket, het Uiteen Erfpakket of het Uiteen Familierecht pakket aan. Met verdiepende informatie en tips over wat u zelf alvast kunt regelen.

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak