• Home
 • Advocaat erfrecht – onze expertise

Advocaat erfrecht – onze expertise

Wanneer heb je een advocaat erfrecht nodig?

Je hebt een advocaat erfrecht nodig wanneer:

 • Er ruzie is over de erfenis, bijvoorbeeld over de legitieme portie of de verdeling;
 • Er bij de rechtbank geprocedeerd moet worden;
 • De afwikkeling van een nalatenschap ingewikkeld is;
 • Je wenst dat er meegedacht wordt bij de formulering in een testament;

Het erfrecht is een ingewikkeld rechtsgebied. Zo gelden er bijvoorbeeld veel termijnen, waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn. Het kan grote problemen geven als deze termijnen (onbewust) verlopen. Een gespecialiseerde advocaat erfrecht is dus onmisbaar!

Belafspraak plannen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheden: mediation of procedure?

  • Adviserende rol: we kunnen jou op de achtergrond informeren en adviseren. Op deze manier krijg je advies bij de afwikkeling van de nalatenschap, maar hoeven de andere belanghebbenden niet te weten dat je contact met een advocaat hebt.

  • Juridische bijstand bij overleg met de andere belanghebbenden: het is natuurlijk het beste als het lukt om in goed overleg tot afspraken te komen. Als advocaat erfrecht kunnen wij jou hierbij helpen. Onderzoek wijst uit dat een zelfgekozen oplossing van een conflict vaak als meest rechtvaardig wordt ervaren. Een advocaat erfrecht kan het overleg in goede banen leiden.

  • Juridische bijstand in een procedure: in sommige gevallen is het verplicht om een advocaat erfrecht in te schakelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten benoemen van een professionele vereffenaar. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het onverhoopt niet lukt om in goed overleg afspraken te maken over de afwikkeling van een nalatenschap. In sommige gevallen moet een rechter dan de knoop doorhakken.

Hoe gaan wij als erfrechtspecialisten te werk?

Eerst wordt getracht om een regeling in onderling overleg tot stand te brengen.

De zaken die niet via overleg kunnen worden geregeld, worden aan de rechter voorgelegd.

Als erfrecht advocaat informeren, adviseren en helpen we je bij het maken van weloverwogen keuzes. We behartigen jouw belangen en gaan voor het meest optimale resultaat.

De advocaten erfrecht van Uiteen onderscheiden zich door oog te hebben voor alle aspecten die bij de afwikkeling van een nalatenschap komen kijken, zowel voor het emotionele, financiële als het juridische. Als jij jouw geschil zorgvuldig wilt regelen, dan ben je bij Uiteen aan het juiste adres.

Wat moet jij doen voordat je een erfrecht advocaat kan inschakelen?

Het is verstandig om alle relevante informatie en documenten bij elkaar te zoeken.

Hoe werken wij? Als advocaat erfrecht werken wij op uurtariefbasis.

Ons advies: We raden je aan om na te gaan of je een rechtsbijstandsverzekering hebt, die dekking biedt voor het geschil. Als dit het geval is, kunnen wij je ook verder helpen. Er is namelijk een recht op vrije advocaatkeuze. Dat betekent dat iemand die verzekerd is voor rechtsbijstand zelf kan kiezen door wie hij zijn belangen wil laten behartigen in geval van een juridisch geschil. Dat kan een advocaat of juridisch medewerker in dienst van de rechtsbijstandsverzekeraar, maar dus ook een gespecialiseerd advocaat erfrecht van Uiteen.

Reviews van onze cliënten

“Behulpzaam en meedenkend, oog voor de persoon en situatie en zeer vakbekwaam.”

“We zijn heel fijn en professioneel en persoonlijk geholpen door Martine Stut, we zijn haar ook heel dankbaar voor wat zij voor ons heeft gedaan. Wij kunnen haar ook te zeerste aanbevelen.”

“Ik heb de dienstverlening en ondersteuning van Uiteen als zeer prettig ervaren. Uiteen denkt in oplossingen voor alle partijen en personen die betrokken zijn. Ik ben zeer tevreden over de inzet, het meedenken en uiteindelijk de uitkomst.”

Hoelang duurt de afwikkeling van een erfenis?

Een erfrecht procedure bij de rechtbank neemt veel tijd in beslag. In sommige gevallen gaat dit om een jaar of zelfs nog langer. Mede om die reden motiveren wij onze cliënten graag om te kiezen voor een constructieve aanpak en het overleg te zoeken met de andere belanghebbenden. Een oplossing in overleg is vaak minder kostbaar, sneller en prettiger voor de onderlinge verstandhouding.

Belafspraak inplannen

Wil je teruggebeld worden om de mogelijkheden te bespreken?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.