• Home
  • Scheiden en co-ouderschap – onze expertise

Scheiden en co-ouderschap – onze expertise

Wanneer heb je een advocaat of mediator nodig bij een co-ouderschap?

Een scheiding is altijd een impactvolle gebeurtenis. Maar bij een scheiding met kinderen kom je voor nog meer uitdagingen te staan.

Zo zullen er goede afspraken gemaakt moeten worden over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken voor de kinderen. Dat kan een stressvolle situatie opleveren als jullie hier als ouders verschillend over denken.

Wat als de andere ouder na de scheiding geen co-ouderschap wil? Wij helpen je graag en staan voor je klaar.

Belafspraak plannen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheden: mediation, overleg of procedure?

    • Adviserende rol: we kunnen jou op de achtergrond informeren en adviseren. Op deze manier krijg je advies over het co-ouderschap, maar hoeft jouw (aanstaande) ex-partner niet te weten dat je contact met een advocaat hebt.

    • Juridische bijstand bij overleg met jouw ex-partner: het is natuurlijk het beste als het lukt om in goed overleg tot afspraken te komen. Als advocaat of mediator kunnen wij jou hierbij helpen. Onderzoek wijst uit dat een zelfgekozen oplossing van een conflict vaak als meest rechtvaardig wordt ervaren. Een advocaat of mediator kan het overleg in goede banen leiden.

    • Juridische bijstand in een procedure: het kan natuurlijk ook zo zijn dat het onverhoopt niet lukt om in goed overleg afspraken te maken over het co-ouderschap. In sommige gevallen moet een rechter dan de knoop doorhakken.

Hoe gaan wij als familierecht specialisten te werk?

Eerst wordt getracht om een regeling in onderling overleg tot stand te brengen. De zaken die niet via overleg kunnen worden geregeld, worden aan de rechter voorgelegd.

Wij informeren, adviseren en helpen je bij het maken van weloverwogen keuzes. We behartigen jouw belangen en gaan voor het meest optimale resultaat.

De advocaten en mediators van Uiteen onderscheiden zich door oog te hebben voor alle aspecten die bij een scheiding komen kijken, zowel voor het emotionele, financiële als het juridische. Als jij jouw geschil zorgvuldig wilt regelen, dan ben je bij Uiteen aan het juiste adres.

Wat moet jij doen voordat je een advocaat of mediator kan inschakelen?

Het is verstandig om alle relevante informatie en documenten bij elkaar te zoeken.

Hoe werken wij? Als advocaat en mediator werken wij op uurtariefbasis.

Ons advies: We raden je aan om na te gaan of je een rechtsbijstandsverzekering hebt, die dekking biedt voor het geschil. Als dit het geval is, kunnen wij je ook verder helpen. Er is namelijk een recht op vrije advocaatkeuze. Dat betekent dat iemand die verzekerd is voor rechtsbijstand zelf kan kiezen door wie hij zijn belangen wil laten behartigen in geval van een juridisch geschil. Dat kan een advocaat of juridisch medewerker in dienst van de rechtsbijstandsverzekeraar, maar dus ook een gespecialiseerd advocaat van Uiteen.

Reviews van onze cliënten

“Ik ben door Janneke Mulder uitstekend bijgestaan. Heeft goede kennis van zaken, weet waarover ze het heeft en anticipeert goed op de ontwikkelingen. Mocht je hulp nodig hebben dan kan ik haar echt aanraden. Er komt dan zeker een gepaste oplossing uit de bus. Ik ben zeer tevreden over de inzet, het meedenken en uiteindelijk de uitkomst bij mijn scheiding.”

“In Anouk Hansma heb ik een zeer deskundige en betrokken advocaat/mediator getroffen. Zij weet zaken heel helder te verwoorden, geeft opbouwende feedback en is in het bezit van een groot inlevingsvermogen. Zij is eerlijk over de haalbaarheid van zaken, zeer punctueel en is – in een voor mij zeer moeilijke periode – een echt baken geweest. Los van de altijd kwalitatieve inhoud en het kiezen van de beste aanpak, heeft zij ook aandacht voor alle menselijke en emotionele aspecten die er komen kijken bij een scheiding.”

“Majse Hofman heeft mij in dit proces bijgestaan. Ik ben zeer dankbaar voor haar inzet, en voor het altijd in het belang van mijn kind denken. Ik zou haar ten alle tijden aanbevelen. Ze doet nooit valse beloftes maar geeft haar eerlijke mening over wat de uitkomst kan zijn. Ze heeft bij mij alles waar kunnen maken en waardeer haar ten zeerste vóór haar oprechtheid.”

Hoelang duurt de afwikkeling van een scheiding met co-ouderschap?

Een procedure bij de rechtbank neemt veel tijd in beslag. In sommige gevallen gaat dit om een jaar of zelfs nog langer. Mede om die reden motiveren wij onze cliënten graag om te kiezen voor een constructieve aanpak en mediation een kans te geven en/of het overleg te zoeken. Een oplossing in overleg is vaak minder kostbaar, sneller en prettiger voor de onderlinge verstandhouding. Dat komt het ouderschap ten goede.

Belafspraak inplannen

Wil je teruggebeld worden om de mogelijkheden te bespreken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.