Janneke Mulder

familierecht, mediation, overlegscheiding (collaborative divorce), geaccrediteerd Parenting Coordinator, echtscheiding, internationale kinderontvoering, regenboogouderschap, wensouderschap, donorzaken

Janneke is gespecialiseerd familierechtadvocaat, scheidingsmediator, forensisch mediator, collaborative divorce advocaat en geaccrediteerd Parenting Coördinator. Ze ziet snel het probleem achter het conflict: Gaat het hier echt over de hoogte van de kinderalimentatie? Of zit er boosheid over de scheiding achter? Als dat zo is, dan moet eerst de boosheid worden verholpen. Want: “Without change, nothing will change.” Een eigenschap die in een scheidingssituatie nodig is, is volgens Janneke de bereidheid om te veranderen. Janneke pakt het probleem bij de kern aan. Ze schept snel duidelijkheid in de chaos van een scheiding. Bijvoorbeeld door te laten zien wat de financiële positie na de scheiding wordt. Janneke is er trots op dat ze in 2015 Uiteen heeft opgericht. Het kantoor is binnen acht jaar bijna acht keer zo groot geworden en het kantoor behandelt zeven keer zoveel zaken. Haar held is Esther Perel: een wereldberoemde relatietherapeut die iedereen weer verbindt. Janneke is verder gespecialiseerd in het bijstaan bij alle vormen van wensouderschap, zoals het opstellen van donorcontracten en intentioneel co-ouderschapovereenkomsten en het voeren van gerechtelijke procedures hierover bijvoorbeeld bij adoptie.

cv:

2005: beëdigd als advocaat

2010: gespecialiseerd familiemediator (vFAS)

2015: oprichter Uiteen

2016: gespecialiseerd internationale kinderontvoeringsadvocaat

2018: lid Adviescommissie Mediation Nederlandse Orde van Advocaten

2019: overlegscheidingsadvocaat (VvCP)

2019: geaccrediteerd Parenting Coordinator

2021: trainer beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten

2021: lid PR-Commissie Vereniging voor Collaborative Practice (VvCP)

2021: bestuurslid Stichting Parenting Coordination Nederland

2022: Forensisch Mediator

talen

Nederlands, Engels en Duits

publicaties

Janneke is uitgeroepen tot Legal Woman of the Year 2017.

In een interview in het Advocatenblad in 2017, vertelde Janneke dat ze aan haar cliënten graag een duurzame oplossing biedt door het overleg op te zoeken en dat de advocaten en mediators van Uiteen “van nu” zijn die begrijpen wat de cliënt wil.

Ze heeft een commentaar geschreven voor het juridische vakblad Jurisprudentie in Nederland (JIN) bij een uitspraak van het Gerechtshof Den Haag over kinder- en partneralimentatie (mei 2017, aflevering 4) en over een uitspraak over een internationale kinderontvoering.

Als gastspreker bij Lawyers Tour van de Beroepsopleiding Advocaten in 2018 vertelde Janneke dat er volgens haar meer aan conflictreductie gedaan moet worden, waarom het onderling oplossen van het conflict beter is dan procederen en ook over de ethische dilemma’s van het vak van advocaat.

In 2021 heeft zij verder meegewerkt aan een artikel in het Advocatenblad over de Parenting Coordinator.

Ze heeft verder in 2022 een artikel geschreven in REP (Tijdschrift Relatierecht en Praktijk) over cryptovaluta in het familierecht. In dit artikel wordt besproken tegen welke specifieke problematiek je kunt aanlopen bij de verdeling (of verrekening) van cryptovaluta in het familierecht.

Janneke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Collaborating Partners

Diana Dutilh

fiscaal jurist

Diana Dutilh is fiscaal jurist, financieel adviseur, estate planner en pensioendeskundige. Zij richt zich op de fiscale aspecten van de scheiding. Zij kan aanwezig zijn bij de besprekingen met de mediator of advocaten, of na de besprekingen worden geraadpleegd, zodat de afspraken ook fiscaal kloppen. Zij kan u beiden fiscaal bijstaan of de belangen van de financieel minder kundige partij ondersteunen.

LinkedIn

Notaris

Helma Leonhard-Strien is al meer dan 30 jaar werkzaam als notaris en gespecialiseerd in het familierecht. Helma kan u bijstaan indien er onduidelijkheden bestaan over de uitleg van huwelijkse voorwaarden of een testament. Helma kan verder samen met onze advocaten uw huwelijkse voorwaarden opstellen of wijzigen. Ook kan Helma uw testament aanpassen na een scheiding en kan zij de akte van verdeling van uw bezittingen (bijvoorbeeld uw woning) na scheiding opstellen.

LinkedIn

Pensioenadviseur

Roelof de Pater (1981) is pensioenadviseur en financieel planner. Hij adviseert mensen in scheidingssituaties op het gebied van de verdeling van de opgebouwde pensioenrechten. Roelof inventariseert de door beide partijen opgebouwde pensioenaanspraken en adviseert over de wijze waarop het pensioen - gegeven de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt – zo optimaal mogelijk verdeeld kan worden. Ook helpt Roelof net gescheiden mensen om inzicht te krijgen in de nieuwe financiële werkelijkheid.

LinkedIn

Financieel planner

Annemarie is gespecialiseerd in het begeleiden van de partner van de ondernemer, bijvoorbeeld tijdens een mediationproces. Regelmatig heeft juist deze partner behoefte aan extra advies. De ondernemer zelf kan veelal terugvallen op de financiële man van het bedrijf, de accountant en/of de fiscalist. Annemarie begeleidt en ondersteunt de partner, bijvoorbeeld met het analyseren van ontvangen documenten en het toelichten van berekeningen. Zo kunnen beide partners gelijkwaardig aan het overleg deelnemen. Op deze manier kunnen goede afspraken worden gemaakt om te komen tot een succesvolle afronding van de mediation.

LinkedIn

Hypotheekadviseur en Financieel deskundige

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij grote financieel dienstverleners is Peter Hans Teutenberg in 2007 Teutenberg Financiële Planning gestart. Dankzij die kennis en ervaring kan hij helpen een oplossing te vinden voor uw financiële vragen. Voor Peter Hans is het een uitdaging om in deze tijd van standaardisatie u toch financieel maatwerk advies te bieden en meer voor u voor elkaar te krijgen bij financiële dienstverleners.

LinkedIn
Merian

Therapeut

Merian van den Berg is systeemtherapeut. Zij is met haar praktijk Sutura net zoals Uiteen ook op de Noordsingel gevestigd. Zij is vele jaren actief in het begeleiden van gezinnen in gezinssituaties (ex-)partners, kinderen en individuele cliënten. Zij heeft veel ervaring met complexe (echt)scheidingssituaties, bijvoorbeeld bij het verwerken van de scheiding. Of hoe je beter om kunt gaan met een ex-partner met bijvoorbeeld kenmerken van (persoonlijkheids)problematiek. Ook heeft zij enkele jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ook heeft zij gewerkt aan het project Ouderschap Blijft. Hiernaast heeft zij veel affiniteit en ervaring met regenbooggezinnen. Uiteen vraagt Merian -in samenspraak met onze client- om haar deskundigheid indien wij merken dat de cliënt extra begeleiding of coaching nodig heeft bij het verwerken van de scheiding. Merian staat geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) als lid en bij EFT Nederland geregistreerd als aanvullend getrainde registertherapeut.

LinkedIn

Zelf doen?

Vraag het Uiteen Scheidingspakket, het Uiteen Erfpakket of het Uiteen Familierecht pakket aan. Met verdiepende informatie en tips over wat u zelf alvast kunt regelen.

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak