Janneke Mulder

familierecht, mediation, overlegscheiding (collaborative divorce), geaccrediteerd Parenting Coordinator, chtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, internationale kinderontvoering, alimentatiezaken.

Janneke is gespecialiseerd familierechtadvocaat, scheidingsmediator, collaborative divorce advocaat en geaccrediteerd Parenting Coördinator. Ze ziet snel het probleem achter het conflict: Gaat het hier echt over de hoogte van de kinderalimentatie? Of zit er boosheid over de scheiding achter? Als dat zo is, dan moet eerst de boosheid worden verholpen. Want: “Without change, nothing will change.” Een eigenschap die in een scheidingssituatie nodig is, is volgens Janneke de bereidheid om te veranderen. Janneke pakt het probleem bij de kern aan. Ze schept snel duidelijkheid in de chaos van een scheiding. Bijvoorbeeld door te laten zien wat de financiële positie na de scheiding wordt. Janneke is er trots op dat ze in 2015 Uiteen heeft opgericht. Het is binnen vier jaar vier keer zo groot geworden en behandelt vier keer zoveel zaken. Haar held is Esther Perel: een wereldberoemde relatietherapeut die iedereen weer verbindt.

cv:

2005: beëdigd als advocaat

2010: gespecialiseerd familiemediator (vFAS)

2015: oprichter Uiteen

2018: trainer Mediation Educatie Centrum

2018: lid Adviescommissie Mediation Nederlandse Orde van Advocaten

2019: overlegscheidingsadvocaat (VvCP)

2019: geaccrediteerd Parenting Coordinator

talen

Nederlands, Engels en Duits

publicaties

 • Janneke is uitgeroepen tot Legal Woman of the Year 2017.
 • In een interview in het Advocatenblad in 2017, vertelde Janneke dat ze aan haar cliënten graag een duurzame oplossing biedt door het overleg op te zoeken en dat de advocaten en mediators van Uiteen “van nu” zijn die begrijpen wat de cliënt wil.
 • Ze heeft een commentaar geschreven voor het juridische vakblad Jurisprudentie in Nederland (JIN) bij een uitspraak van het Gerechtshof Den Haag over kinder- en partneralimentatie (mei 2017, aflevering 4).
 • Als gastspreker bij Lawyers Tour van de Beroepsopleiding Advocaten in 2018 vertelde Janneke dat er volgens haar meer aan conflictreductie gedaan moet worden, waarom het onderling oplossen van het conflict beter is dan procederen en ook over de ethische dilemma’s van het vak van advocaat.

Janneke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Collaborating Partners

Scheidingsfiscaaljurist

Caroline Catshoek is Scheidingsfiscaaljurist, Belastingbespaarder en Pensioenfiscaaljurist. Zij richt zich op de fiscale aspecten van de scheiding. Zij kan aanwezig zijn bij de besprekingen met de mediator of advocaten, of na de besprekingen worden geraadpleegd, zodat de afspraken ook fiscaal kloppen. Zij kan u beiden fiscaal bijstaan of de belangen van de financieel minder kundige partij ondersteunen.

LinkedIn

Hypotheekadviseur

Martijn Broekhuis kan met u meedenken over oplossingen met betrekking tot uw koopwoning. Meestal bent u beiden eigenaar van de woning en staat de hypotheek ook op twee namen. Tijdens de echtscheiding zal de woning aan een van beide partijen moeten worden toebedeeld of misschien wel worden verkocht. Martijn Broekhuis kan vanuit zijn expertise als hypotheekadviseur met u meedenken aan oplossingen.

LinkedIn

Psycholoog

Drs. Irene van Noort is psycholoog NIP en overlegscheidingsprofessional (collaborative practitioner). Zij is nu alweer 20 jaar werkzaam in haar eigen praktijk waarin zij coacht, traint en adviseert over persoonlijke effectiviteit. Uiteen schakelt de deskundigheid van Irene van Noort in indien wij merken dat de cliënt extra begeleiding of coaching nodig heeft bij het verwerken van de scheiding. Dit kan tijdens het scheidingsproces zijn, maar ook daarna, bijvoorbeeld indien de cliënten nog wat extra’s nodig hebben om aan hun ouderschap te werken. Daarnaast kan Irene worden ingeschakeld voor het voeren van gesprekken met de kinderen om hen te horen en hun belang mee te nemen in het echtscheidingsoverleg of de echtscheidingsprocedure. Tot slot kan Irene worden ingeschakeld als psycholoog/coach tijdens een collaberative divorce. Basiselementen in Irene’s aanpak zijn modellen uit de persoonlijkheidsleer en gedragswetenschappen. En het doorzien van ingeslepen patronen en persoonlijke stijlen maakt het mogelijk om in het “na-huwelijk” doelbewust te kiezen voor een nieuwe effectieve vorm van communiceren met elkaar.

LinkedIn

Notaris

Helma Leonhard-Strien is al meer dan 30 jaar werkzaam als notaris en gespecialiseerd in het familierecht. Helma kan u bijstaan indien er onduidelijkheden bestaan over de uitleg van huwelijkse voorwaarden of een testament. Helma kan verder samen met onze advocaten uw huwelijkse voorwaarden opstellen of wijzigen. Ook kan Helma uw testament aanpassen na een scheiding en kan zij de akte van verdeling van uw bezittingen (bijvoorbeeld uw woning) na scheiding opstellen.

LinkedIn

Pensioenadviseur

Roelof de Pater (1981) is pensioenadviseur en financieel planner. Hij adviseert mensen in scheidingssituaties op het gebied van pensioen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om advies omtrent de verdeling van de opgebouwde pensioenrechten. Het lijkt op het moment zelf wellicht onbelangrijk, maar een goed pensioen is een belangrijk onderdeel van een (zorgeloze) financiële toekomst! Roelof inventariseert de door beide partijen opgebouwde pensioenaanspraken en adviseert over de wijze waarop het pensioen - gegeven de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt – zo optimaal mogelijk verdeeld kan worden. Ook helpt Roelof net gescheiden mensen om inzicht te krijgen in de nieuwe financiële werkelijkheid. Heb ik ook na mijn scheiding voldoende inkomen? Moet ik extra sparen voor mijn pensioen? Zaken die u met Roelof kunt bespreken. Vervolgens kunt u een helder, pragmatisch én betaalbaar advies verwachten.

LinkedIn

Financieel planner

Annemarie is gespecialiseerd in het begeleiden van de partner van de ondernemer, bijvoorbeeld tijdens een mediationproces. Regelmatig heeft juist deze partner behoefte aan extra advies. De ondernemer zelf kan veelal terugvallen op de financiële man van het bedrijf, de accountant en/of de fiscalist. Annemarie begeleidt en ondersteunt de partner, bijvoorbeeld met het analyseren van ontvangen documenten en het toelichten van berekeningen. Zo kunnen beide partners gelijkwaardig aan het overleg deelnemen. Op deze manier kunnen goede afspraken worden gemaakt om te komen tot een succesvolle afronding van de mediation.

LinkedIn

Hypotheekadviseur en Financieel deskundige

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij grote financieel dienstverleners is Peter Hans Teutenberg in 2007 Teutenberg Financiële Planning gestart. Dankzij die kennis en ervaring kan hij helpen een oplossing te vinden voor uw financiële vragen. En weet hij precies wat uw rechten zijn in relatie tot geldverstrekkers en verzekeraars. Voor Peter Hans is het een uitdaging om in deze tijd van standaardisatie u toch financieel maatwerk advies te bieden en meer voor u voor elkaar te krijgen bij financiële dienstverleners.

Als onafhankelijk adviseur en voormalig krediet acceptant kan Peter-Hans u niet alleen helpen met het vinden van de best passende financiële oplossing. Maar hij kan dit ook regelen met de geldverstrekker en verzekeraar. Zo kunt u scheiden in de wetenschap dat de door u gewenste oplossing ook haalbaar is.

Bij een scheiding spelen vaak de volgende financiële vragen:

 • Ik wil na de scheiding de woning en de hypotheek op mijn naam. Kan dat?
 • Als ik de woning en de hypotheek overneem, kan ik dan nog wel alimentatie betalen?
 • Welke afspraken moeten wij maken over de alimentatie en de kosten van de kinderen?
 • Hoe kunnen wij de pensioenen verdelen?
 • Wat zijn de fiscale gevolgen van onze scheiding?
 • Hoe moeten wij de lopende verzekeringen aanpassen?
 • Wij hebben overeenstemming over de financiële afspraken. Maar wat kan ik nu nog maandelijks uitgeven?

LinkedIn

Zelf doen?

Vraag het Uiteen Scheidingspakket, het Uiteen Erfpakket of het Uiteen Familierecht pakket aan. Met verdiepende informatie en tips over wat u zelf alvast kunt regelen.

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak