
Janneke Mulder
familierecht, mediation, overlegscheiding (collaborative divorce), geaccrediteerd Parenting Coordinator, chtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, internationale kinderontvoering, alimentatiezaken.Janneke is gespecialiseerd familierechtadvocaat, scheidingsmediator, collaborative divorce advocaat en geaccrediteerd Parenting Coördinator. Ze ziet snel het probleem achter het conflict: Gaat het hier echt over de hoogte van de kinderalimentatie? Of zit er boosheid over de scheiding achter? Als dat zo is, dan moet eerst de boosheid worden verholpen. Want: “Without change, nothing will change.” Een eigenschap die in een scheidingssituatie nodig is, is volgens Janneke de bereidheid om te veranderen. Janneke pakt het probleem bij de kern aan. Ze schept snel duidelijkheid in de chaos van een scheiding. Bijvoorbeeld door te laten zien wat de financiële positie na de scheiding wordt. Janneke is er trots op dat ze in 2015 Uiteen heeft opgericht. Het is binnen vier jaar vier keer zo groot geworden en behandelt vier keer zoveel zaken. Haar held is Esther Perel: een wereldberoemde relatietherapeut die iedereen weer verbindt.
cv:
2005: beëdigd als advocaat
2010: gespecialiseerd familiemediator (vFAS)
2015: oprichter Uiteen
2018: trainer Mediation Educatie Centrum
2018: lid Adviescommissie Mediation Nederlandse Orde van Advocaten
2019: overlegscheidingsadvocaat (VvCP)
2019: geaccrediteerd Parenting Coordinator
talen
Nederlands, Engels en Duits
publicaties
Janneke is uitgeroepen tot Legal Woman of the Year 2017.
In een interview in het Advocatenblad in 2017, vertelde Janneke dat ze aan haar cliënten graag een duurzame oplossing biedt door het overleg op te zoeken en dat de advocaten en mediators van Uiteen “van nu” zijn die begrijpen wat de cliënt wil.
Ze heeft een commentaar geschreven voor het juridische vakblad Jurisprudentie in Nederland (JIN) bij een uitspraak van het Gerechtshof Den Haag over kinder- en partneralimentatie (mei 2017, aflevering 4).
Als gastspreker bij Lawyers Tour van de Beroepsopleiding Advocaten in 2018 vertelde Janneke dat er volgens haar meer aan conflictreductie gedaan moet worden, waarom het onderling oplossen van het conflict beter is dan procederen en ook over de ethische dilemma’s van het vak van advocaat.
Janneke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.