• Home
  • Advocaat internationale kinderontvoering – onze expertise

Advocaat internationale kinderontvoering – onze expertise

Wanneer heb je een advocaat nodig bij internationale kinderontvoering?

Van internationale kinderontvoering is sprake wanneer een kind door de andere ouder (met of zonder gezag) zonder toestemming van de andere gezaghebbende ouder is meegenomen naar het buitenland om aldaar te gaan wonen of te verblijven. Het is hierbij van belang dat het kind de leeftijd van 16 jaar nog niet heeft bereikt.

Voor veel procedures in zowel Nederland als in het buitenland heb je een advocaat nodig. Een advocaat kan voor jou een verzoek tot teruggeleiding indienen bij de rechtbank.

Belafspraak plannen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheden: overleg of procedure?

    • Adviserende rol: we kunnen jou op de achtergrond informeren en adviseren. Op deze manier krijg je advies over de kinderontvoering, maar hoeft de andere ouder niet te weten dat je contact met een advocaat hebt.

    • Juridische bijstand bij overleg met de andere ouder: het is natuurlijk het beste als het lukt om in goed overleg tot afspraken te komen. Als advocaat kunnen wij jou hierbij helpen. Onderzoek wijst uit dat een zelfgekozen oplossing van een conflict vaak als meest rechtvaardig wordt ervaren. Een advocaat kan het overleg in goede banen leiden.

    • Juridische bijstand in een procedure: het kan natuurlijk ook zo zijn dat het onverhoopt niet lukt om in goed overleg afspraken te maken over het verblijf van een kind. We zien helaas vaak bij internationale kinderontvoering dat een rechter de knoop doorhakken. Wij kunnen je bijstaan in een teruggeleidingsprocedure.

Hoe gaan wij als familierecht specialisten te werk?

Eerst wordt getracht om een regeling in onderling overleg tot stand te brengen. De zaken die niet via overleg kunnen worden geregeld, worden aan de rechter voorgelegd.

Wij informeren, adviseren en helpen je bij het maken van weloverwogen keuzes. We behartigen jouw belangen en gaan voor het meest optimale resultaat.

De advocaten van Uiteen onderscheiden zich door oog te hebben voor alle aspecten die bij een zaak komen kijken, zowel voor het emotionele, financiële als het juridische. Als jij jouw geschil zorgvuldig wilt regelen, dan ben je bij Uiteen aan het juiste adres.

Voorschot erfenis

Wat moet jij doen voordat je een advocaat internationale kinderontvoering kan inschakelen?

Het is verstandig om alle relevante informatie en documenten bij elkaar te zoeken.

Hoe werken wij? Als advocaat werken wij op uurtariefbasis.

Ons advies: We raden je aan om na te gaan of je een rechtsbijstandsverzekering hebt, die dekking biedt voor het geschil. Als dit het geval is, kunnen wij je ook verder helpen. Er is namelijk een recht op vrije advocaatkeuze. Dat betekent dat iemand die verzekerd is voor rechtsbijstand zelf kan kiezen door wie hij zijn belangen wil laten behartigen in geval van een juridisch geschil. Dat kan een advocaat of juridisch medewerker in dienst van de rechtsbijstandsverzekeraar, maar dus ook een gespecialiseerd advocaat van Uiteen.

Reviews van onze cliënten

“Behulpzaam en meedenkend, oog voor de persoon en situatie en zeer vakbekwaam.”

“We zijn heel fijn en professioneel en persoonlijk geholpen. Wij kunnen Uiteen ook ten zeerste aanbevelen.”

“Ik heb de dienstverlening en ondersteuning van Uiteen als zeer prettig ervaren. Uiteen denkt in oplossingen voor alle partijen en personen die betrokken zijn. Ik ben zeer tevreden over de inzet, het meedenken en uiteindelijk de uitkomst.”

Hoelang duurt een procedure over internationale kinderontvoering?

Een procedure bij de rechtbank vindt doorgaans snel plaats. In de meeste gevallen gaat dit om ongeveer 2 maanden. Een oplossing in overleg is echter vaak minder kostbaar, sneller en prettiger voor de onderlinge verstandhouding. Dat komt het ouderschap ten goede. Om die reden motiveren wij onze cliënten graag om te kiezen voor een constructieve aanpak.

Belafspraak inplannen

Wil je teruggebeld worden om de mogelijkheden te bespreken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.