Anouk Hansma
Rechtsgebieden en specialismen: mediation, familierecht, echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, beëindiging samenleving, alimentatie, verhuiskwesties, omgang en gezag, donorzaken, intentioneel co-ouderschap.Anouk is gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Door haar groot empathisch vermogen voelen haar cliënten zich gehoord en gesteund. Anouk vindt het belangrijk om een constructief overleg te faciliteren waarin ruimte is voor emoties. Van daaruit leidt zij de juridische, financiële en emotionele gevolgen van een conflict of scheiding in goede banen.
Haar stijl is helder, resultaatgericht en betrokken. Anouk vindt het een uitdaging om op zoek te gaan naar een duurzame oplossing waarbij er aandacht is voor alle belangen. Als dat echter niet haalbaar blijkt te zijn, treedt zij daadkrachtig op in een procedure bij de rechtbank.
Anouk is verder gespecialiseerd in het bijstaan bij alle vormen van wensouderschap, zoals het opstellen van donorcontracten en intentioneel co-ouderschapovereenkomsten en het voeren van gerechtelijke procedures hierover bijvoorbeeld bij adoptie.
cv:
2012: afgestudeerd Master Rechtsgeleerdheid – accent personen- en familierecht (Tilburg University)
2014: Werkzaam bij Van Arkel Familierecht
2014: Basisopleiding personen- en familierecht afgerond bij SDU
2014: Basisopleiding mediation afgerond bij AMV Opleidingen
2015: Opleiding familiemediation afgerond bij Therra Opleidingen
2015: Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) afgerond bij Dukers & Baelemans
2018: Beëdigd als advocaat
2021: Werkzaam als familierechtadvocaat en familiemediator bij AK Advocaten
2022: Aspirant-lid van de specialisatieopleiding voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS)
2023: Werkzaam als familierechtadvocaat en familiemediator bij Uiteen Familierecht
talen
Nederlands en Engels
Anouk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.