Anouk Hansma

Rechtsgebieden en specialismen: mediation, familierecht, echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, beëindiging samenleving, alimentatie, verhuiskwesties, omgang en gezag, donorzaken, intentioneel co-ouderschap.

Anouk is gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Door haar groot empathisch vermogen voelen haar cliënten zich gehoord en gesteund. Anouk vindt het belangrijk om een constructief overleg te faciliteren waarin ruimte is voor emoties. Van daaruit leidt zij de juridische, financiële en emotionele gevolgen van een conflict of scheiding in goede banen.

Haar stijl is helder, resultaatgericht en betrokken. Anouk vindt het een uitdaging om op zoek te gaan naar een duurzame oplossing waarbij er aandacht is voor alle belangen. Als dat echter niet haalbaar blijkt te zijn, treedt zij daadkrachtig op in een procedure bij de rechtbank. 

Anouk is verder gespecialiseerd in het bijstaan bij alle vormen van wensouderschap, zoals het opstellen van donorcontracten en intentioneel co-ouderschapovereenkomsten en het voeren van gerechtelijke procedures hierover bijvoorbeeld bij adoptie.

 

cv:

2012: afgestudeerd Master Rechtsgeleerdheid – accent personen- en familierecht (Tilburg University)

2014: Werkzaam bij Van Arkel Familierecht

2014: Basisopleiding personen- en familierecht afgerond bij SDU

2014: Basisopleiding mediation afgerond bij AMV Opleidingen

2015: Opleiding familiemediation afgerond bij Therra Opleidingen

2015: Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) afgerond bij Dukers & Baelemans

2018: Beëdigd als advocaat

2021: Werkzaam als familierechtadvocaat en familiemediator bij AK Advocaten

2022: Aspirant-lid van de specialisatieopleiding voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS)

2023: Werkzaam als familierechtadvocaat en familiemediator bij Uiteen Familierecht

 

talen
Nederlands en Engels

Anouk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Collaborating Partners

Diana Dutilh

fiscaal jurist

Diana Dutilh is fiscaal jurist, financieel adviseur, estate planner en pensioendeskundige. Zij richt zich op de fiscale aspecten van de scheiding. Zij kan aanwezig zijn bij de besprekingen met de mediator of advocaten, of na de besprekingen worden geraadpleegd, zodat de afspraken ook fiscaal kloppen. Zij kan u beiden fiscaal bijstaan of de belangen van de financieel minder kundige partij ondersteunen.

LinkedIn

Notaris

Helma Leonhard-Strien is al meer dan 30 jaar werkzaam als notaris en gespecialiseerd in het familierecht. Helma kan u bijstaan indien er onduidelijkheden bestaan over de uitleg van huwelijkse voorwaarden of een testament. Helma kan verder samen met onze advocaten uw huwelijkse voorwaarden opstellen of wijzigen. Ook kan Helma uw testament aanpassen na een scheiding en kan zij de akte van verdeling van uw bezittingen (bijvoorbeeld uw woning) na scheiding opstellen.

LinkedIn

Pensioenadviseur

Roelof de Pater (1981) is pensioenadviseur en financieel planner. Hij adviseert mensen in scheidingssituaties op het gebied van de verdeling van de opgebouwde pensioenrechten. Roelof inventariseert de door beide partijen opgebouwde pensioenaanspraken en adviseert over de wijze waarop het pensioen - gegeven de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt – zo optimaal mogelijk verdeeld kan worden. Ook helpt Roelof net gescheiden mensen om inzicht te krijgen in de nieuwe financiële werkelijkheid.

LinkedIn

Financieel planner

Annemarie is gespecialiseerd in het begeleiden van de partner van de ondernemer, bijvoorbeeld tijdens een mediationproces. Regelmatig heeft juist deze partner behoefte aan extra advies. De ondernemer zelf kan veelal terugvallen op de financiële man van het bedrijf, de accountant en/of de fiscalist. Annemarie begeleidt en ondersteunt de partner, bijvoorbeeld met het analyseren van ontvangen documenten en het toelichten van berekeningen. Zo kunnen beide partners gelijkwaardig aan het overleg deelnemen. Op deze manier kunnen goede afspraken worden gemaakt om te komen tot een succesvolle afronding van de mediation.

LinkedIn

Hypotheekadviseur en Financieel deskundige

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij grote financieel dienstverleners is Peter Hans Teutenberg in 2007 Teutenberg Financiële Planning gestart. Dankzij die kennis en ervaring kan hij helpen een oplossing te vinden voor uw financiële vragen. Voor Peter Hans is het een uitdaging om in deze tijd van standaardisatie u toch financieel maatwerk advies te bieden en meer voor u voor elkaar te krijgen bij financiële dienstverleners.

LinkedIn
Merian

Therapeut

Merian van den Berg is systeemtherapeut. Zij is met haar praktijk Sutura net zoals Uiteen ook op de Noordsingel gevestigd. Zij is vele jaren actief in het begeleiden van gezinnen in gezinssituaties (ex-)partners, kinderen en individuele cliënten. Zij heeft veel ervaring met complexe (echt)scheidingssituaties, bijvoorbeeld bij het verwerken van de scheiding. Of hoe je beter om kunt gaan met een ex-partner met bijvoorbeeld kenmerken van (persoonlijkheids)problematiek. Ook heeft zij enkele jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ook heeft zij gewerkt aan het project Ouderschap Blijft. Hiernaast heeft zij veel affiniteit en ervaring met regenbooggezinnen. Uiteen vraagt Merian -in samenspraak met onze client- om haar deskundigheid indien wij merken dat de cliënt extra begeleiding of coaching nodig heeft bij het verwerken van de scheiding. Merian staat geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) als lid en bij EFT Nederland geregistreerd als aanvullend getrainde registertherapeut.

LinkedIn

Zelf doen?

Vraag het Uiteen Scheidingspakket, het Uiteen Erfpakket of het Uiteen Familierecht pakket aan. Met verdiepende informatie en tips over wat u zelf alvast kunt regelen.

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak