Kinderen

Als ouder maakt u zich vooral zorgen over het geluk van uw kinderen tijdens de scheiding. Wij overleggen met u hoe de kinderen er zo min mogelijk last van hebben. Hoe kunt u ze bijvoorbeeld het beste vertellen dat jullie gaan scheiden? Vaak voeren we als mediator een gesprek met de kinderen. Uit onderzoek van onder andere de Kinderombudsman blijkt dat het belangrijk is om kinderen een stem te geven in het scheidingsproces. Zo wordt er rekening gehouden met hun wensen. We werken nauw samen met kindbehartigers en kinderpsychologen. Daardoor kunnen we kinderen die het nodig hebben extra hulp of begeleiding geven. Daarnaast denken we mee over de verdeling van de zorg en de kosten voor de kinderen. Soms moet een zorgregeling of een eerder afgesproken kinderalimentatie-bedrag worden aangepast. Ook dat doen we graag voor u.

Regel het zelf

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak

Scheiden en ...

familierecht

Financiën

Hoeveel geld heb ik straks? Wat doen we met ons bedrijf? Hoeveel krijg ik? Hoeveel moet ik betalen? Wat is fair? Kom ik na de scheiding rond?

bekijk alles

familierecht

Kinderen

Hoe vaak zijn de kinderen na de scheiding bij mij? En bij mijn ex? Hoe lopen de kinderen zo min mogelijk schade op?

bekijk alles

familierecht

Internationaal

Ik woon in het buitenland; kan ik in Nederland scheiden? Kan ik mijn kinderen mee terugnemen naar Nederland? Mag ik met mijn kinderen verhuizen naar het buitenland?

bekijk alles

familierecht

Onderneming

Loopt mijn onderneming gevaar? Kan ik mijn onderneming buiten de scheiding houden? Wat zijn mijn plichten? Waarop heb ik recht?

bekijk alles

familierecht

Alimentatie

Moet ik partneralimentatie betalen? Hoe verdelen we de kosten van de kinderen? Hoe kan ik de alimentatie wijzigen? Waar heb ik recht op?

bekijk alles