Onderneming

Als ondernemer wilt u uw bedrijf beschermen tegen de gevolgen van de scheiding. Uiteen denkt met u mee, zodat de onderneming ook na de scheiding kan worden voortgezet. En zodat uw partner krijgt waar hij of zij recht op heeft. Uw omzet, winst en inkomen verschillen van jaar tot jaar. Het is daarom voor het bedrijf belangrijk dat er redelijke bedragen aan alimentatie worden afgesproken. Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, kan het zijn dat uw ex-partner aanspraak maakt op de helft van de waarde van de onderneming. Het is belangrijk dat deze waarde zorgvuldig wordt vastgesteld, zodat de voortgang van uw bedrijf niet in gevaar komt. Als u samen met uw ex-partner een bedrijf had (een zogenoemde man-vrouwfirma), moeten er afspraken worden gemaakt: Wordt de onderneming voortgezet? Hoe? Wij werken daarvoor nauw samen met externe accountants, fiscalisten en bedrijfswaardeerders.

Regel het zelf

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak

Scheiden en ...

familierecht

Financiën

Hoeveel geld heb ik straks? Wat doen we met ons bedrijf? Hoeveel krijg ik? Hoeveel moet ik betalen? Wat is fair? Kom ik na de scheiding rond?

bekijk alles

familierecht

Kinderen

Hoe vaak zijn de kinderen na de scheiding bij mij? En bij mijn ex? Hoe lopen de kinderen zo min mogelijk schade op?

bekijk alles

familierecht

Internationaal

Ik woon in het buitenland; kan ik in Nederland scheiden? Kan ik mijn kinderen mee terugnemen naar Nederland? Mag ik met mijn kinderen verhuizen naar het buitenland?

bekijk alles

familierecht

Onderneming

Loopt mijn onderneming gevaar? Kan ik mijn onderneming buiten de scheiding houden? Wat zijn mijn plichten? Waarop heb ik recht?

bekijk alles

familierecht

Alimentatie

Moet ik partneralimentatie betalen? Hoe verdelen we de kosten van de kinderen? Hoe kan ik de alimentatie wijzigen? Waar heb ik recht op?

bekijk alles