Financiën

Bent u erfgenaam of een onterfd kind? Dan wilt u weten wat er precies aan vermogen is. U heeft daarvoor informatie nodig, zoals bankafschriften en taxatierapporten. Uiteen helpt u om zoveel mogelijk informatie te krijgen. Daarmee berekenen wij uw erfdeel of legitieme portie. Is aan u gevraagd om financiële informatie over de nalatenschap te verstrekken? Wij kunnen u informeren over of u daartoe verplicht bent en zo ja, wat uw plichten precies inhouden. Twijfelt u of de erfenis wel eerlijk wordt verdeeld? Wij helpen u te krijgen waarop u recht heeft. Als er conflicten zijn over door wie en hoe de erfenis wordt beheerd, informeren wij u over uw rechten, plichten en juridische mogelijkheden.

Zelf regelen?

Vraag het ‘Uiteen erfpakket’ aan. Met verdiepende informatie en tips over wat je zelf alvast kan regelen.

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak

Erven en...

erfrecht

Financiën

Er is contant geld verdwenen; wat kan ik doen? Ik mag de bankafschriften niet inzien; wat doe ik daaraan? Kan ik een voorschot krijgen op mijn erfenis?

bekijk alles

erfrecht

(Stief) Kinderen

Hoe regel ik het met de (stief)kinderen? Waar heb ik recht op? Wat zijn hun rechten? Wat is fair?

bekijk alles

erfrecht

Goederen

Hoe verdelen we de spullen uit het testament? Er zijn spullen verdwenen; wat nu? Mijn broer/zus werkt niet mee met de verdeling; wat kan ik doen?

bekijk alles

erfrecht

Onterfd

U bent onterfd? Dat betekent niet per se dat u niks krijgt. Kinderen en partners hebben wettelijke rechten waarover wij u advies geven. Bent u een kind van degene die…

bekijk alles

erfrecht

Polissen

Uiteen maakt samen met u een overzicht van alle verzekeringspolissen, zoals begrafenispolissen, levensverzekeringspolissen, lijfrentes, etc. U weet daardoor waar u recht op heeft.

bekijk alles

erfrecht

Executeur

Wat doet een executeur? Wat zijn mijn rechten? De executeur doet zijn werk niet goed; wat kan ik doen?

bekijk alles