Scheidingspodcast

Scheidingspodcast: Oei ik bloei!

Scheidingspodcast Oei ik bloei!

Joyce Lubbersen, de persoon achter de scheidingspodcast Oei ik bloei, is ervaringsdeskundige en coach van gescheiden ouders. Zij gaat graag in gesprek met anderen om van elkaar te leren. Want 1 ding is volgens Joyce zeker: scheiden is veel! Hoe ga je weer van overleven naar leven? 

In de achtste aflevering van de scheidingspodcast sprak Joyce met familierechtadvocaat en mediator Janneke Mulder van Uiteen. Janneke heeft hierbij haar ervaringen en kijk op hechting bij een relatiebreuk met Joyce besproken. Vaak zie je dat hoe iemand gehecht is met belangrijke personen in zijn of haar leven (vaak ouders) je ook hecht met een geliefde. Is deze hechting niet goed geweest, dan is een liefdesrelatie voor of met deze persoon een uitdaging. Naast hechting hebben Joyce en Janneke gesproken over het proces van scheiden en over haar werk als mediator en familierechtadvocaat. Janneke vertelt dat zij bij haar werk als advocaat veel mediationtechnieken inzet om zo haar clienten te coachen om de zaak zelf goed te kunnen oplossen. Als advocaat zoekt zij graag het overleg met de andere echtgenoot en zijn of haar advocaat op.

“Het is een ontzettend fijn gesprek geworden over het proces en het bekijken van de rollen binnen het gezin” aldus Joyce.

Ook vertelt Janneke in deze podcast over haar rol als parenting coördinator, nog vrij onbekend, maar zo belangrijk! Een parenting coordinator kan in de wat kleinere geschillen tussen ex-partners een bindend advies geven als de ouders er zelf niet uitkomen. Zo kan een langdurige en dure weg naar de rechter worden voorkomen.

Benieuw naar de hele aflevering? Luister hier verder.