kinderontvoering

Hoe gaat het met het aantal kinderontvoeringen in ons land?

Hoe gaat het met het aantal kindontvoeringen? En gaan alle zaken zo moeilijk? Familierechtadvocaat Janneke Mulder van Uiteen behandelt regelmatig kinderontvoeringen bij de rechtbank. Zij komt vaak in contact met families van ontvoerde kinderen. Zij is dan ook benaderd door Met Het Oog Op Morgen van NPO Radio 1 om hierover meer te vertellen. Op woensdag 24 september 2020 was zij live in de uitzending.

Insiya

Met Het Oog Op Morgen besteedde in hun radio-uitzending aandacht aan kinderontvoeringen. Het is alweer vier jaar geleden is dat de tweejarige Insiya uit Amsterdam door haar vader werd ontvoerd naar India. Haar moeder stelt alles in het werk haar terug te krijgen, maar tot nu toe lukt dat niet. In de strafzaak tegen de vader, die niet in Nederland is, eiste het OM negen jaar cel. Naar aanleiding hiervan is Janneke Mulder, advocaat bij Uiteen en gespecialiseerd familierechtadvocaat, geïnterviewd door Met Het Oog Op Morgen, Radio 1.

Kinderontvoeringsadvocaat

Janneke heeft haar ervaringen als kinderontvoeringsadvocaat gedeeld. Zij staat zowel de vertrekkende ouder bij als de achterblijvende ouder. Kinderontvoeringen zijn altijd hele lastige zaken. Er zijn veel emoties bij betrokken en er hangt erg veel vanaf. Het komt soms voor dat de ontvoerende ouder niet meewerkt. Oook al heeft de rechtbank heeft geoordeeld dat een kind moet worden teruggeleid naar het land van herkomst, Dit zijn hele lastige kwesties. Immers, je kunt dan de politie inschakelen met het verzoek om hierbij te assisteren. Maar de politie moet dan ook voorzichtig te werk gaan om de kinderen zoveel mogelijk te ontlasten. Ook kan het zijn dat de autoriteiten in het buitenland niet goed genoeg meewerken om het kind naar Nederland terug te krijgen. En hoe zit het eigenlijk met het aantal kinderontvoeringen per jaar?

Wilt u het hele interview beluisteren? Dat kan hier.

Wilt u weten wat u kunt doen bij een dreiging van internationale kinderontvoering? Lees dan hier verder.