Persoonsgebonden aftrek partneralimentatie

Met ingang van 2020 wordt het tarief verlaagd waartegen de zogenaamde “persoonsgebonden aftrek”, waaronder ook de betaalde partneralimentatie valt, op het inkomen in aftrek gebracht wordt. Dit kan financiële gevolgen hebben voor jou en je ex-partner.

Voor velen is scheiden een moeilijk proces. Zowel mentaal als financieel. Alles is nu (eindelijk) goed geregeld, maar toch kan het handig zijn om te toetsen of het interessant is om de verplichting tot partneralimentatie dit jaar nog af te kopen, zodat de afkoopsom nog tegen het huidige tarief aftrekbaar is.

Uiteen en &Dutilh: financieel inzicht én mediation gecombineerd

Je ziet er alleen tegenop om het onderwerp partneralimentatie weer op te pakken. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom hebben Uiteen en &Dutilh de handen ineengeslagen voor dit onderwerp. Uiteen vanuit de rol hoe het gesprek met beide ex-partners goed te voeren, dus zonder rechtszaak. En &Dutilh met hun financiële en fiscale bril.

Hoe gaat het in de praktijk?

De start is dat de specialisten van &Dutilh uitrekenen wat precies het gevolg is van de lagere belastingaftrek partneralimentatie en vervolgens kijken welke financiële en fiscale oplossing voor jou het beste is. We kijken naar het geheel en niet alleen naar die ene aftrek. Als het per maand veel geld scheelt, je onder je bestaansminimum komt, of dat je zelfs minder inkomen gaat overhouden dan je ex, gaan we in gesprek over wat voor jou en eventueel je ex-partner passend en goed zou zijn. Dan leggen we de vraag voor aan je ex-partner of de partneralimentatie verlaagd kan worden. Uiteen zoekt het overleg met je ex-partner om te onderzoeken of een regeling getroffen kan worden. Dit gebeurt in een mediationtraject. Wij zijn dan onpartijdig. Of bijvoorbeeld in overleg met je ex-partner en zijn of haar advocaat.

Wat levert mij het op?

Als het voor jou zo is dat je er financieel baat bij hebt om de aanpassing van de partneralimentatie door te voeren, is het interessant om het gesprek aan te gaan. En het liefst zonder rechter. Dit scheelt je uiteindelijk geld maar is voor de onderlinge verstandshouding ook heel prettig en verstandig.

Waarom Uiteen en &Dutilh?

Beide organisaties zijn specialisten in hun vak. Kundig, professioneel, respect en zeer veel gevoel voor hun vak. Verder is de aanpak en de manier waarop we met onze klanten omgaan hetzelfde. Gevoel, inlevingsvermogen en vooral oog voor emotie. Dat is waar het om gaat. Zeker bij moeilijke onderwerpen als een scheiding.

Meer info? Bel ons op 010 452 74 03 of mail direct naar onze advocaat-mediator Fleur Oirbans via oirbans@uiteenfamilierecht.nl.