vFAS

Fleur Oirbans genomineerd voor vFAS-Award

Dit jaar worden voor de tweede keer de vFAS Awards uitgereikt. Leden van de vFAS (de vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators) hebben de afgelopen weken nominaties kunnen doen voor de vFAS Advocaat-Mediator van het jaar Award. En onze Fleur is genomineerd!

Fleur is genomineerd vanwege haar hele eigen werkwijze:

“Fleur is ruim 12 jaar gespecialiseerd advocaat-mediator op het gebied van het familierecht.
Fleur is reeds jarenlang vFAS-advocaat en ook sinds geruime tijd collaberative divorce advocaat (de overlegscheiding). Naast dat zij een geboren mediator en collaberative divorce advocaat is, kan Fleur ook een echte procestijger zijn. Fleurs motto is: schikken waar het kan, doorpakken waar nodig. Het is echter zo dat Fleur weinig op de rechtbank is te zien. Dit is omdat zij de zaak ofwel in mediation of in een overlegscheiding oplost, ofwel dat zij het overleg zoekt met de wederpartij.

Fleur is creatief bij het zoeken van oplossing. Zij pas eigenlijk bij de intake van de zaak een soort triage toe. Wat heeft deze zaak nodig? Wordt dit mediation of een overlegscheiding? Schakelen we nog een co-mediator in in de vorm van een psycholoog? Ook schakelt Fleur regelmatig de financieel deskundige in maar ook niet zelden nieuwe vormen van hulpverleners zoals de Kindbehartiger. Deze actieve werkwijze van Fleur resulteert bijna altijd in onderlinge overeenstemming.

Dat Fleur de zaak altijd onderling weet te regelen, heeft zij te danken aan haar eigen pro-actieve werkwijze. Waar Fleur vooral heel goed in is, is het coachen van haar cliënt voordat zij de onderhandelingen aangaan. De cliënt onderhandelt dan uit kracht en niet vanuit een zwaktepositie. Fleur luistert erg goed naar haar cliënten. Zij neemt uitgebreid de tijd voor het emotionele aspect. Zij zoekt bij het overleg ook altijd eerst de advocaat wederpartij op voordat de inhoudelijke onderhandelingen worden gevoerd.

Dat Fleur beschikt over uitgebreide juridische kennis is wellicht wat overbodig om te noemen. Fleur heeft onlangs meegeschreven aan het Compendium Samenwonen. Wij is dan ook deskundige te noemen bij de ongehuwd samenwoners die uit elkaar gaan en de problematiek die daarmee gepaard gaat. Ook is Fleur een deskundige in internationale zaken.

Afgelopen jaar heeft zij nog deze kort geding zaak gewonnen:

Alle vFAS-leden kunnen nu op de genomineerden stemmen. Op 4 april 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Go Fleur! ?