Onze advocaat wint alimentatiezaak

Ondanks dat wij weten dat onze cliënten vaak met veel ellende te maken hebben, is het toch soms fijn als je een zaak voor je cliënt wint. En vandaag heeft onze advocaat Majse Hofman dit gedaan.

Wat was het geval?

De cliënt van Majse was zelfstandig ondernemer. Een paar jaar geleden is hij gescheiden. Hij betaalde 150 euro aan kinderalimentatie voor zijn kinderen. Een jaar geleden is zijn onderneming helaas failliet gegaan. Hij is snel aan het werk gegaan en werkte nu voor een minimaal salaris. Hij wilde namelijk aan zijn alimentatieverplichting kunnen blijven voldoen, ondanks dat hij eigenlijk te weinig inkomen had om dit te blijven betalen.

Zijn ex-vrouw vond die 150 euro maar te weinig. Zij dacht dat haar ex-man veel meer verdiende en zwarte inkomsten achterhield. Zij startte een procedure bij de rechtbank en vroeg om meer alimentatie, namelijk maar liefst 600 euro. Majse heeft namens haar cliënt verweer gevoerd.

De rechtbank heeft vandaag geoordeeld dat de man helemaal niet in staat kon worden geacht om die 600 euro te betalen. Sterker nog, de rechtbank oordeelde ook dat hij zelfs die 150 euro niet meer kon betalen. De rechtbank stelde de kinderalimentatie vast op 50 euro, met terugwerkende kracht vanaf mei dit jaar. Dit houdt in dat de vrouw ook nog de teveel betaalde alimentatie moet terugbetalen!

Aan de bereidheid van de man om die 150 euro te blijven betalen, lag het niet. Majse en haar cliënt hebben meermalen met de vrouw het overleg gezocht, maar dit weigerde zij. Door deze procedure is de relatie tussen beiden aardig onder druk komen te staan. Hopelijk zal dit nog keren. De man heeft in ieder geval aangegeven bereid te blijven voor overleg. To be continued….