• Home
 • Advocaat Erfrecht in Schiedam

Advocaat Erfrecht in Schiedam

Grachten in Schiedam

Heb je te maken met erfkwesties in Schiedam?

In zulke situaties kan een erfrechtadvocaat van onschatbare waarde zijn. Onze specialisten in (de omgeving van) Schiedam staan klaar om je te ondersteunen in diverse gevallen, zoals:

 • Conflicten over de erfenis, inclusief geschillen over de legitieme portie of de verdeling daarvan
 • Rechtszaken
 • Complexe afwikkeling van nalatenschappen
 • Advies bij het opstellen van een testament

Het erfrecht is complex, met veel termijnen die vaak onbekend zijn. Het missen van deze termijnen kan ernstige problemen veroorzaken. Daarom is de deskundige hulp van een erfrechtadvocaat in (de omgeving van) Schiedam van cruciaal belang.

Belafspraak plannen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheden: mediation of procedure?

  • Bemiddeling of juridische stappen: Wij bieden zowel advies op de achtergrond als actieve hulp tijdens gesprekken met andere belanghebbenden.
  • Adviesrol: Ontvang advies over de afwikkeling van een nalatenschap zonder dat andere betrokkenen op de hoogte zijn dat je een advocaat hebt geraadpleegd.
  • Juridische ondersteuning: Wij assisteren je bij onderhandelingen en streven naar een oplossing die door alle partijen wordt geaccepteerd.
  • Procedurele hulp: Soms is het noodzakelijk dat een erfrechtadvocaat een procedure start, bijvoorbeeld voor het aanstellen van een professionele vereffenaar of wanneer overleg geen resultaat oplevert.

Onze Werkwijze als Erfrecht Advocaten in Schiedam

 1. We beginnen met een poging om het conflict via onderling overleg op te lossen.
 2. Indien nodig, brengen we de zaak voor de rechter.
 3. Als jouw advocaat voorzien we je van informatie, advies en ondersteuning, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken. We behartigen jouw belangen.

De erfrechtadvocaten van Uiteen onderscheiden zich door hun zorgvuldige aandacht voor alle aspecten van de afwikkeling van een nalatenschap, inclusief emotionele, financiële en juridische kwesties. Als je jouw geschil grondig wilt afhandelen, ben je bij Uiteen aan het juiste adres.

Wat te doen voordat je een advocaat erfrecht inschakelt?

Het is verstandig om alle benodigde informatie en documenten te verzamelen.

Onze werkwijze: Als erfrechtadvocaten hanteren wij een uurtarief en werken niet op basis van toevoeging of subsidiëring.

Ons advies: Controleer of je een rechtsbijstandsverzekering hebt die dekking biedt voor het geschil. Indien dit het geval is, kunnen wij je ondersteunen. Je hebt namelijk recht op vrije advocaatkeuze. Dit houdt in dat iemand met een rechtsbijstandsverzekering zelf kan kiezen wie zijn belangen vertegenwoordigt bij een juridisch conflict. Dit kan een advocaat of juridisch medewerker van de rechtsbijstandsverzekeraar zijn, maar ook een gespecialiseerde erfrechtadvocaat van Uiteen.

Reviews van onze cliënten

“Behulpzaam en meedenkend, oog voor de persoon en situatie en zeer vakbekwaam.”

“We zijn heel fijn en professioneel en persoonlijk geholpen door Martine Stut, we zijn haar ook heel dankbaar voor wat zij voor ons heeft gedaan. Wij kunnen haar ook te zeerste aanbevelen.”

“Ik heb de dienstverlening en ondersteuning van Uiteen als zeer prettig ervaren. Uiteen denkt in oplossingen voor alle partijen en personen die betrokken zijn. Ik ben zeer tevreden over de inzet, het meedenken en uiteindelijk de uitkomst.”

Hoe lang duurt de afwikkeling van een erfenis?

Een erfrechtprocedure kan veel tijd in beslag nemen, soms langer dan een jaar. Daarom adviseren wij vaak een meer oplossingsgerichte aanpak, gericht op dialoog. Dit is meestal sneller, kostenefficiënter en bevordert betere onderlinge relaties.

Belafspraak inplannen

Wil je teruggebeld worden om de mogelijkheden te bespreken?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.