De 6 beste Apps voor gescheiden ouders!

1. Heppee. Met een kalender voor de zorgregeling en andere belangrijke afspraken. App is gratis, maar het kost 2,29 euro om je gezin in de App aan te maken.

2. Heppee Kids: Kinderen kunnen hierop hun foto’s oploaden (voor zichzelf en voor de andere ouder) en er is een aftelkalender zodat het kind precies weet wanneer hij weer naar de andere ouder gaat.

3. KiT: Ontwikkelt door de Universiteit Antwerpen. Beschikt over een kalender en een prikbord om berichten en foto’s met elkaar te delen. Met chatfunctie en een informatieluik, waar je alles vindt over uit elkaar gaan en wat daarbij komt kijken. Ook voor kinderen.

4. De Rootz voorleesApp is een interactieve manier om samen kinderboeken te lezen. Met de app kun je voorlezen en videobellen of samen leerzame spelletjes doen en videochatten. Zo kan je toch nog met je kind als deze bij de andere ouder verblijft, een boekje lezen. Wel even afstemmen met de andere ouder.

5. 2Houses. Eigenlijk dezelfde functies als KiT met daaraan toegevoegd een soort kasboek waarin de ouders ook de financiën kunnen bijhouden.

6. En last but zeker niet least: De Villa Pinedo App (met de My Buddy App). Villa Pinedo is een community site voor kinderen van gescheiden ouders. Maar ook de ouders zelf kunnen er voor advies en het delen van ervaringen terecht. Op de App vind je een forum, advies voor ouders en informatieve filmpjes.