14 september 2018: Dag van de Scheiding

Op vrijdag 14 september is het de Dag van de Scheiding. Wees gerust; tijdens deze dag zullen we echt niet promoten dat iedereen moet gaan scheiden. Wat doen we dan wel?

Op de Dag van de Scheiding vragen de advocaten en mediators die verbonden zijn aan de specialisatievereniging vFAS aandacht voor zorgvuldig scheiden, waarbij aandacht is voor emoties van alle betrokkenen, de belangen van de kinderen en voor een duurzame oplossing voor de toekomst.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen een keer scheidt. Voor de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS), waar ook onze advocaat en mediators bij zijn aangesloten, was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De datum van de Dag van de Scheiding is dan ook niet voor niets gekozen. Vanaf 2010 wordt op of rondom deze datum waarop de eerste scheiding plaatsvond de Dag van de Scheiding georganiseerd. Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding op vrijdag 14 september plaats. En Uiteen doet ook mee!

Wij hebben een open dag van 9 tot 17 uur. Je kunt vrijblijvend binnenlopen met al je vragen over scheiden. Ook als je de knoop nog niet definitief hebt doorgehakt, maar ook als je een second opinion wil of als je al bent gescheiden en wil weten of de afspraken die destijds zijn gemaakt niet aangepast moeten worden.

Je kunt ons natuurlijk ook vrijblijvend bellen op 010 ‭452 74 03‬, mailen op info@uiteenfamilierecht.nl, chatten op onze website. Via deze kanalen kan je ook alvast een afspraak maken voor als je op 14 september langs wil komen voor een persoonlijk gesprek.