Majse Hofman

Majse is a specialised family law attorney. With her strong empathy skills, she puts clients at ease in a hectic time. She makes complicated legal matters understandable and guides people – at a pace that suits them – throughout the divorce process. Majse’s clients have her full support and protects their interests in court. Majse finds it powerful when her clients choose to be happy over being right en will always investigate if there’s room for it. Her favourite expression: “Accept what is, let go of what was, have faith in what will be.”

 

cv

2010: volunteer at the Child and Youth Law store

2013: legal advisor at the Child Abuse Youth Task Force

2014: co-organiser of the conference ‘Wat ik ervan vind, de stem van het kind’ [What I think, the voice of the child]

2015: graduate Master Youth Law (EUR and UvL)

2015: legal assistant family law at the Immigration and Naturalisation Service (IND)

2016: sworn in as attorney and joined the Uiteen team

2019: member of JCI Rotterdam

2020: aspiring member of specialisation programme Family Law Attorneys and Divorce Mediators (vFAS)

languages
Dutch and English

 

Majse is registered with the legal domains register of The Netherlands Bar for the areas of persons and family law. In line with the norms of The Netherlands Bar, this registration requires her to complete ten training points per calendar year in each of registered legal domain.

 

Collaborating Partners

Scheidingsfiscaaljurist

Caroline Catshoek is Scheidingsfiscaaljurist, Belastingbespaarder en Pensioenfiscaaljurist. Zij richt zich op de fiscale aspecten van de scheiding. Zij kan aanwezig zijn bij de besprekingen met de mediator of advocaten, of na de besprekingen worden geraadpleegd, zodat de afspraken ook fiscaal kloppen. Zij kan u beiden fiscaal bijstaan of de belangen van de financieel minder kundige partij ondersteunen.

LinkedIn

Hypotheekadviseur

Martijn Broekhuis kan met u meedenken over oplossingen met betrekking tot uw koopwoning. Meestal bent u beiden eigenaar van de woning en staat de hypotheek ook op twee namen. Tijdens de echtscheiding zal de woning aan een van beide partijen moeten worden toebedeeld of misschien wel worden verkocht. Martijn Broekhuis kan vanuit zijn expertise als hypotheekadviseur met u meedenken aan oplossingen.

LinkedIn

Psycholoog (NIP) en Overlegscheidingsprofessional

Drs. Irene van Noort is psycholoog NIP en overlegscheidingsprofessional (collaborative practitioner). Zij is nu alweer 20 jaar werkzaam in haar eigen praktijk waarin zij coacht, traint en adviseert over persoonlijke effectiviteit. Uiteen schakelt de deskundigheid van Irene van Noort in indien wij merken dat de cliënt extra begeleiding of coaching nodig heeft bij het verwerken van de scheiding. Dit kan tijdens het scheidingsproces zijn, maar ook daarna, bijvoorbeeld indien de cliënten nog wat extra’s nodig hebben om aan hun ouderschap te werken. Daarnaast kan Irene worden ingeschakeld voor het voeren van gesprekken met de kinderen om hen te horen en hun belang mee te nemen in het echtscheidingsoverleg of de echtscheidingsprocedure. Tot slot kan Irene worden ingeschakeld als psycholoog/coach tijdens een collaberative divorce. Basiselementen in Irene’s aanpak zijn modellen uit de persoonlijkheidsleer en gedragswetenschappen. En het doorzien van ingeslepen patronen en persoonlijke stijlen maakt het mogelijk om in het “na-huwelijk” doelbewust te kiezen voor een nieuwe effectieve vorm van communiceren met elkaar.

LinkedIn

Helma Leonhard-Strien

Helma Leonhard-Strien is al meer dan 30 jaar werkzaam als notaris en gespecialiseerd in het familierecht. Helma kan u bijstaan indien er onduidelijkheden bestaan over de uitleg van huwelijkse voorwaarden of een testament. Helma kan verder samen met onze advocaten uw huwelijkse voorwaarden opstellen of wijzigen. Ook kan Helma uw testament aanpassen na een scheiding en kan zij de akte van verdeling van uw bezittingen (bijvoorbeeld uw woning) na scheiding opstellen.

LinkedIn

Pensioenadviseur

Roelof de Pater (1981) is pensioenadviseur en financieel planner. Hij adviseert mensen in scheidingssituaties op het gebied van pensioen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om advies omtrent de verdeling van de opgebouwde pensioenrechten. Het lijkt op het moment zelf wellicht onbelangrijk, maar een goed pensioen is een belangrijk onderdeel van een (zorgeloze) financiële toekomst! Roelof inventariseert de door beide partijen opgebouwde pensioenaanspraken en adviseert over de wijze waarop het pensioen - gegeven de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt – zo optimaal mogelijk verdeeld kan worden. Ook helpt Roelof net gescheiden mensen om inzicht te krijgen in de nieuwe financiële werkelijkheid. Heb ik ook na mijn scheiding voldoende inkomen? Moet ik extra sparen voor mijn pensioen? Zaken die u met Roelof kunt bespreken. Vervolgens kunt u een helder, pragmatisch én betaalbaar advies verwachten.

LinkedIn

Financieel planner

Annemarie is gespecialiseerd in het begeleiden van de partner van de ondernemer, bijvoorbeeld tijdens een mediationproces. Regelmatig heeft juist deze partner behoefte aan extra advies. De ondernemer zelf kan veelal terugvallen op de financiële man van het bedrijf, de accountant en/of de fiscalist. Annemarie begeleidt en ondersteunt de partner, bijvoorbeeld met het analyseren van ontvangen documenten en het toelichten van berekeningen. Zo kunnen beide partners gelijkwaardig aan het overleg deelnemen. Op deze manier kunnen goede afspraken worden gemaakt om te komen tot een succesvolle afronding van de mediation.

LinkedIn

Hypotheekadviseur en Financieel deskundige

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij grote financieel dienstverleners ben ik in 2007 Teutenberg Financiële Planning gestart. Dankzij die kennis en ervaring kan ik u helpen een oplossing te vinden voor uw financiële vragen. En weet ik precies wat uw rechten zijn in relatie tot geldverstrekkers en verzekeraars. Voor mij is het een uitdaging om in deze tijd van standaardisatie u toch financieel maatwerk advies te bieden en meer voor u voor elkaar te krijgen bij financiële dienstverleners.

Als onafhankelijk adviseur en voormalig krediet acceptant kan ik u niet alleen helpen met het vinden van de best passende financiële oplossing. Maar ik kan dit ook regelen met de geldverstrekker en verzekeraar. Zo kunt u scheiden in de wetenschap dat de door u gewenste oplossing ook haalbaar is.

Bij een scheiding spelen vaak de volgende financiële vragen:

  • Ik wil na de scheiding de woning en de hypotheek op mijn naam. Kan dat?
  • Als ik de woning en de hypotheek overneem, kan ik dan nog wel alimentatie betalen?
  • Welke afspraken moeten wij maken over de alimentatie en de kosten van de kinderen?
  • Hoe kunnen wij de pensioenen verdelen?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen van onze scheiding?
  • Hoe moeten wij de lopende verzekeringen aanpassen?
  • Wij hebben overeenstemming over de financiële afspraken. Maar wat kan ik nu nog maandelijks uitgeven?

LinkedIn

Zelf doen?

Vraag het Uiteen Scheidingspakket, het Uiteen Erfpakket of het Uiteen Familierecht pakket aan. Met verdiepende informatie en tips over wat u zelf alvast kunt regelen.

Request information

Want to know more?

Do you want to know more about your specific situation?

Make an appointment

Contact?

You can reach Uiteen from Monday to Friday from 9 a.m. to 5 p.m. Outside of office hours? Schedule a callback request

bel 010 4527403