Fleur Oirbans

Rechtsgebieden en specialismen: familierecht, echtscheiding, mediation, overlegscheiding (collaborative divorce), scheiding van ondernemers, scheiding van samenwoners, internationale scheiding, afwikkeling huwelijksvoorwaarden, verdeling vermogen.

Fleur is gespecialiseerd familierechtadvocaat, scheidingsmediator en collaborative divorce advocaat. Ze helpt haar cliënten tijdens hoogoplopende conflicten. Om te achterhalen wat er écht aan de hand is, luistert Fleur goed. Ze handelt snel om de rust terug te brengen. En geeft haar cliënten de juiste handvatten om zo probleemloos mogelijk door de scheiding te komen. Vaak wordt er in scheidingssituaties slecht naar elkaar geluisterd. Een tool die Fleur graag inzet, is: “Listen to understand, not to say something back in return.” Maar Fleur geeft niet alleen emotionele steun, ze is ook uitstekend met cijfers. Ondernemers en cliënten met vermogen zijn bij haar aan het juiste adres. Ze doorziet snel wat de (on)mogelijkheden zijn van een ondernemer in een scheidingssituatie.

cv:

2006: beëdigd als advocaat

2010: gespecialiseerd familiemediator (vFAS)

2011: coördinator vFAS Rotterdam / Dordrecht

2016: toegetreden tot maatschap van Uiteen

2018: overlegscheidingsadvocaat (collaborative practice VvCP).

talen
Nederlands en Engels

publicaties
Fleur is co-auteur van het juridische handboek Compendium Samenwonen.

Fleur heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Collaborating Partners

Diana Dutilh

fiscaal jurist

Diana Dutilh is fiscaal jurist, financieel adviseur, estate planner en pensioendeskundige. Zij richt zich op de fiscale aspecten van de scheiding. Zij kan aanwezig zijn bij de besprekingen met de mediator of advocaten, of na de besprekingen worden geraadpleegd, zodat de afspraken ook fiscaal kloppen. Zij kan u beiden fiscaal bijstaan of de belangen van de financieel minder kundige partij ondersteunen.

LinkedIn

Notaris

Helma Leonhard-Strien is al meer dan 30 jaar werkzaam als notaris en gespecialiseerd in het familierecht. Helma kan u bijstaan indien er onduidelijkheden bestaan over de uitleg van huwelijkse voorwaarden of een testament. Helma kan verder samen met onze advocaten uw huwelijkse voorwaarden opstellen of wijzigen. Ook kan Helma uw testament aanpassen na een scheiding en kan zij de akte van verdeling van uw bezittingen (bijvoorbeeld uw woning) na scheiding opstellen.

LinkedIn

Pensioenadviseur

Roelof de Pater (1981) is pensioenadviseur en financieel planner. Hij adviseert mensen in scheidingssituaties op het gebied van de verdeling van de opgebouwde pensioenrechten. Roelof inventariseert de door beide partijen opgebouwde pensioenaanspraken en adviseert over de wijze waarop het pensioen - gegeven de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt – zo optimaal mogelijk verdeeld kan worden. Ook helpt Roelof net gescheiden mensen om inzicht te krijgen in de nieuwe financiële werkelijkheid.

LinkedIn

Financieel planner

Annemarie is gespecialiseerd in het begeleiden van de partner van de ondernemer, bijvoorbeeld tijdens een mediationproces. Regelmatig heeft juist deze partner behoefte aan extra advies. De ondernemer zelf kan veelal terugvallen op de financiële man van het bedrijf, de accountant en/of de fiscalist. Annemarie begeleidt en ondersteunt de partner, bijvoorbeeld met het analyseren van ontvangen documenten en het toelichten van berekeningen. Zo kunnen beide partners gelijkwaardig aan het overleg deelnemen. Op deze manier kunnen goede afspraken worden gemaakt om te komen tot een succesvolle afronding van de mediation.

LinkedIn

Hypotheekadviseur en Financieel deskundige

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij grote financieel dienstverleners is Peter Hans Teutenberg in 2007 Teutenberg Financiële Planning gestart. Dankzij die kennis en ervaring kan hij helpen een oplossing te vinden voor uw financiële vragen. Voor Peter Hans is het een uitdaging om in deze tijd van standaardisatie u toch financieel maatwerk advies te bieden en meer voor u voor elkaar te krijgen bij financiële dienstverleners.

LinkedIn

Psycholoog

Drs. Irene van Noort is psycholoog NIP en overlegscheidingsprofessional (collaborative practitioner). Uiteen schakelt de deskundigheid van Irene van Noort in indien wij merken dat de cliënt extra begeleiding of coaching nodig heeft bij het verwerken van de scheiding. Daarnaast kan Irene worden ingeschakeld voor het voeren van gesprekken met de kinderen om hen te horen en hun belang mee te nemen in het echtscheidingsoverleg of de echtscheidingsprocedure. Tot slot kan Irene worden ingeschakeld als psycholoog/coach tijdens een collaborative divorce. Basiselementen in Irene’s aanpak zijn modellen uit de persoonlijkheidsleer en gedragswetenschappen en het doorzien van ingeslepen patronen en persoonlijke stijlen.

LinkedIn

Zelf doen?

Vraag het Uiteen Scheidingspakket, het Uiteen Erfpakket of het Uiteen Familierecht pakket aan. Met verdiepende informatie en tips over wat u zelf alvast kunt regelen.

Vraag het pakket aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie?

Maak een afspraak

Contact?

Uiteen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur - 17 uur. Buiten kantooruren? Plan een telefonische afspraak

Maak een belafspraak