Meer familierecht en erfrecht

logo familierecht

MEER FAMILIERECHT

Uiteen – Advocaten en Mediators Familierecht en Erfrecht kan u ook bijstaan inzake de volgende familierechtelijke onderwerpen.

Internationale kinderontvoering en internationale verhuiskwesties.
Als een kind door één van de ouders zonder toestemming van de andere gezaghebbende ouder wordt overgebracht naar een ander land is sprake van internationale kinderontvoering. Als de ene ouder van de andere gezaghebbende ouder geen toestemming krijgt om te verhuizen naar het buitenland is sprake van een internationale verhuiskwestie.


Zorgregeling/omgang/co-ouderschap
Soms gaat de omgang tussen het kind en de ouder waarbij het kind niet woont moeizaam. Uiteen zal voor u proberen om goede en bestendige afspraken te maken om het contact tussen de kinderen en beide ouders goed te laten verlopen. Mediation kan misschien uitkomst bieden. Als het toch tot een procedure bij de rechtbank komt, dan kan een advocaat van Uiteen u bijstaan.


Kinder- en partneralimentatie
Na een echtscheiding kan één van de partners achterblijven met te weinig inkomen om van te leven en kan er behoefte zijn aan partneralimentatie. Kinderalimentatie is bedoeld om de kosten van opvoeding en verzorging van de kinderen van te betalen. Het berekenen van alimentatie is maatwerk en van vele factoren afhankelijk. Uiteen kan u hierin bijstaan.


Ouderlijk gezag/voogdij
Belangrijke beslissingen over de kinderen, zoals de schoolkeuze, beslissingen op medisch gebied, vallen onder het ouderlijk gezag. Deze beslissingen komen relatief weinig voor in het leven van een kind, maar zijn wel belangrijk. Soms kan het in het belang van een kind zijn dat het kind maar één gezaghebbende ouder heeft. Bijvoorbeeld indien de andere ouder in het buitenland woont of indien een ouder niet in staat is –om welke reden dan ook- om belangrijke beslissingen over een kind te nemen.


Afstamming
Als u uw kind wil erkennen maar de moeder of uw kind geen toestemming geeft voor deze erkenning, kan de rechter vervangende toestemming geven. Een ander voorbeeld van een afstammingszaak is dat u als moeder wil dat het vaderschap over uw kind wordt vastgesteld, zodat de vader ook mee gaat betalen in de kosten van uw kind. Een advocaat van Uiteen kan u in dit soort kwesties bijstaan.


Huwelijkse voorwaarden
Voordat u gaat trouwen is het verstandig om stil te staan bij de financiele en juridische gevolgen. Premarital mediation is er op gericht om van te voren stil te staan bij de gevolgen van uw keuze voor een huwelijk, het krijgen van kinderen of samenwonen, om zo een scheiding te voorkomen. Lees hier de blog over premarital mediation. Zie hier de checklist huwelijkse voorwaarden voor de gegevens die nodig zijn voor premarital mediation.


Second opinion
Wilt u weten of de alimentatie die u betaalt of ontvangt nog steeds aan de normen voldoet? Of twijfelt u of u wel of niet in hoger beroep zult gaan van een uitspraak in een familierechtelijke zaak? Dan kunt u aan een advocaat van Uiteen een second opinion vragen.


Overig
Hebt u een probleem over een naamswijziging? Of een adoptie? Of staat uw familierechtelijke probleem hierboven niet bij? Neem dan contact op met een advocaat-mediator van Uiteen om te kijken of zij u desalniettemin kan bijstaan of u kan doorverwijzen naar een deskundige advocaat of advocaat-mediator binnen het netwerk van Uiteen.

 

CONTACT

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaand formulier in en
ik neem zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ook zelf direct
contact opnemen met de onderstaande contactgegevens. Wilt u onze
nieuwsbrief ontvangen? Meldt u dan hier aan