Dinner Talks #2: Soft skills voor professionals

Op 27 juni 2018 kwamen er 15 creatieve ondernemende professionals bij elkaar in Dudok in het Park, de nieuwe hotspot in Het Park in Rotterdam. Deze 15 mensen waren zorgvuldig door Fleur, Janneke en Martine, de partners van Uiteen – Kantoor voor Familie- en Erfrecht geselecteerd op hun succesvolle, innovatieve en ondernemende verhaal maar ook op hun interesse voor andere mensen en hun drijfveren. Aan tafel zaten dan ook de creatieve ondernemer, de makelaar, de financieel deskundige, de designer, de coach, de marketeer, etc. Vanuit hun achtergrond heel verschillend, maar wel met elkaar gemeen hebbend hun succesverhaal en hun verbindend vermogen.

De deelnemers werden buiten op het terras ontvangen met koffie en thee en de beroemde zoetigheden van Dudok. Binnen in een prachtige zaal van Dudok stelde Janneke alle deelnemers voor legde hierbij uit hoe zij zo op het idee van Dinner Talks is gekomen. Er zijn een aantal tools die Janneke en Fleur in hun dagelijks werk gebruiken om beter te communiceren. Het is Janneke en Fleur gebleken dat de tools die zij inzetten niet alleen bij hun cliënten kunnen worden ingezet, maar eigenlijk bij alle personen met wie je communiceert; je werknemer, je zakenrelatie, je klant, je partner, je moeder, etc. Deze kennis wilden Janneke en Fleur ook graag met andere professionals delen en van gedachten over wisselen. Al snel was dan ook al het idee voor Dinner Talks geboren.

Hierna begon Janneke met haar interactieve presentatie over “Soft skills voor professionals”. Janneke legt uit tegen welke dagelijkse uitdagingen zij op haar werk als familierechtadvocaat en scheidingsmediator aanloopt. Vervolgens behandelde zij een aantal theorieën die zij gebruikt om hiermee om te gaan. 

De presentatie van Janneke gaf veel “food for thought”. De deelnemende dames vertelden over hun eigen ervaringen en hoe zij dit hebben opgelost. Dit ging soms best diep (een moeilijke relatie met een ouder). En andere verhalen waren erg inspirerend.

Aan het einde van de avond was het tijd om ouderwets te netwerken, op het terras in het park onder de bomen, uiteraard met een borrel en hapjes.

Kortom; het was een avond met heerlijk eten, inspirerend ondernemend gezelschap en ook nog eens inhoudelijk interessant.

Aan Dinner Talks #3 wordt nu al gewerkt. Bijzijn? Mail naar Janneke Mulder via mulder@uiteenfamilierecht.nl

Delen: