Dinner Talks #1 Droomsamenwerkingen

Op 9 mei 2017 kwamen er 15 creative businessminds bij elkaar in de private dining van restaurant Fitzgerald, een hedendaagse culinaire- en wijnbestemming in het hartje van Rotterdam. Deze 15 mensen waren zorgvuldig door Fleur en Janneke, de partners van Uiteen – Kantoor voor Familierecht geselecteerd op hun succesvolle, innovatieve en ondernemende verhaal maar ook op hun interesse naar andere mensen, hun drijfveren en verhalen. Aan tafel zaten dan ook de architect, de financieel deskundige, de designer, de marketeer, etc. Vanuit hun achtergrond heel verschillend, maar wel met elkaar gemeen hebbend hun succesverhaal en hun verbindend vermogen.


De deelnemers werden ontvangen met een glaasje bubbels. Zij kregen als eerst een vraag te beantwoorden: “Is er deze week iets gebeurd waarvan je –hierop terugkijkend- anders had willen handelen dan je hebt gehandeld?” De deelnemers konden hier gedurende de hele avond over nadenken.

Onder het genot van een heerlijke amuse gingen de deelnemers twee aan twee in gesprek om vervolgens de ander tijdens het voorstelrondje voor te stellen.

Janneke en Fleur leggen hierbij uit hoe zij zo op het idee van Dinner Talks zijn gekomen. Zij hebben namelijk ervaren dat de problemen waar mensen mee bij hun komen, vaak niet uitsluitend met juridische maatregelen op te lossen zijns. Er zijn een aantal tools die Janneke en Fleur in hun dagelijks werk gebruiken om partijen beter te laten communiceren en dichter bij elkaar te brengen. Het is Janneke en Fleur gebleken dat de tools die zij inzetten niet alleen bij hun cliënten kunnen worden ingezet, maar eigenlijk bij alle personen met wie je communiceert; je werknemer, je zakenrelatie, je klant, je partner, je moeder, etc. Deze kennis wilden Janneke en Fleur ook graag met andere professionals delen en van gedachten over wisselen. Al snel was dan ook al het idee voor Dinner Talks #1 geboren.

Na het voorgerecht van geelvintonijn, kumato tomaat/krokante gember/enoki begon Janneke met haar presentatie hoe je je eigen gedrag kunt verklaren en beïnvloeden. Janneke vertelt kort wat over ons brein; hoe het limbisch systeem onze emoties bepalen. En hoe onze emoties van invloed zijn op ons gedrag. Na het hoofdgerecht van de entrecote en sukade van Simmentaler rund tuinboon/eekhoorntjesbrood/pommes pont neuf, vertelde Janneke hoe je je omgeving kunt beïnvloeden zodat je alleen nog maar droomsamenwerkingen hebt; met je klant, je businesspartner en privé. Het filmpje “It’s not about the nail” leidt tot veel herkenning en inzicht.


De presentatie van Janneke en Fleur gaf veel “food for thought”. De deelnemende dames vertelden over hun eigen ervaringen en hoe zij dit hebben opgelost. Dit ging soms best diep (een moeilijke relatie met een vader of een collega). En andere verhalen waren erg inspirerend. Een deelnemer vertelde over haar succesverhaal op de Olympische Spelen.

 

Na het dessert van mango/appelkapper/karamel-roomijs/crème fraîche koppelde iedereen terug wat zij van de avond hadden opgestoken. Aan het einde van de avond was het tijd om ouderwets te netwerken.
Kortom; het was een avond met heerlijk eten, inspirerend ondernemend gezelschap en ook nog eens inhoudelijk interessant.

Aan Dinner Talks #2 wordt nu al gewerkt. Bijzijn? Mail naar mulder@uiteenfamilierecht.nl