DAG VAN DE ERFENIS: 8 NOVEMBER 2019

Dag van de ErfenisOp 8 november 2019 is het de Dag van de Erfenis. Met deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen om conflicten binnen de familie te voorkomen of om op te lossen.

Wij zien vaak dat een conflict bij het overlijden van een dierbare nog lang in de familie voelbaar is. Zelfs bij de volgende generaties. Met professionele begeleiding door een erfrechtspecialist kan een conflict worden opgelost en zo de emotionele en financiële schade van de betrokkenen worden beperkt.

Op 8 november 2019 kan je vrijblijvend al je vragen over een erfenis stellen aan onze erfrechtadvocaat en mediator Martine Stut. Vol is vol dus maak snel een afspraak via stut@uiteenfamilierecht.nl of bel ons op 010 4527403.

Martine kan je tijdens deze dag antwoorden geven op bijvoorbeeld de volgende vragen:
1. Mijn broer/zus geeft geen inzage in de bankrekeningen van mijn overleden ouder. Wat kan ik doen?

2. Mijn ouder heeft kort voor het overlijden nog het testament aangepast. Kan ik hier iets tegen doen?

3. Ik ben onterfd. Wat zijn mijn rechten en plichten?

4. De executeur doet zijn werk niet goed. Wat kan ik doen?

5. De nieuwe vrouw van mijn vader heeft nu alles geërfd. Wat zijn mijn rechten?

De Dag van de Erfenis is een initiatief van de vFAS en de VMN en wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd.

Over Martine Stut: Martine Stut is een van de weinige gespecialiseerde erfrechtadvocaten- en mediators in Nederland. Zij is aangesloten bij de beroepsverenigingen vFAS, VEAN en de VVCP. Zij geeft verder les over de legitieme portie aan aankomend erfrechtadvocaten bij IMFO. Martine heeft onlangs een artikel gepubliceerd in het juridische tijdschrift Relatie en Praktijk over welke stappen je moet nemen als blijkt dat de nalatenschap is verdwenen.

Delen: