• Home
  • Advocaat erfrecht uitvaartperikelen – onze expertise

Advocaat erfrecht uitvaartperikelen – onze expertise

De uitvaart

Het overlijden van een dierbare en het daarmee gepaarde afscheid zijn ingrijpende gebeurtenissen. Uiteraard heeft het de voorkeur dat de nabestaanden samen in onderling overleg afspraken maken over de wijze waarop de uitvaart plaats zal vinden. In de praktijk lijkt dat niet altijd mogelijk en helaas krijgen wij in onze praktijk steeds meer te maken met kinderen of partners van overledenen die niet aanwezig mogen zijn bij de begrafenis, de crematie of zelfs geen afscheid mogen nemen.

Belafspraak plannen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil van de overledenen

Tenzij dit blijkt uit de wil van de overledenen is het niet toegestaan om iemand een afscheidsmoment of de aanwezigheid bij de uitvaart te ontzeggen. Deze ontzegging kan dan als onrechtmatig handelen worden aangemerkt, omdat een kind of een andere dierbare van de overledenen een belangrijk recht heeft om aanwezig te zijn.

Wat te doen als de toegang wordt ontzegd?

Als jij afscheid wenst te nemen of aanwezig wilt zijn bij de uitvaart dan zal er op de korte termijn gehandeld moeten worden. In de meeste gevallen zal er een kort geding procedure gestart moeten worden. Hierbij kunnen wij je bijstaan.

Wat kun jij doen?

Het is verstandig om alle relevante informatie en documenten bij elkaar te zoeken.

Hoe werken wij? Als advocaat erfrecht werken wij op uurtariefbasis.

Ons advies: We raden je aan om na te gaan of je een rechtsbijstandsverzekering hebt, die dekking biedt voor het geschil. Als dit het geval is, kunnen wij je ook verder helpen. Er is namelijk een recht op vrije advocaatkeuze. Dat betekent dat iemand die verzekerd is voor rechtsbijstand zelf kan kiezen door wie hij zijn belangen wil laten behartigen in geval van een juridisch geschil. Dat kan een advocaat of juridisch medewerker in dienst van de rechtsbijstandsverzekeraar, maar dus ook een gespecialiseerd advocaat erfrecht van Uiteen.

Reviews van onze cliënten

“Behulpzaam en meedenkend, oog voor de persoon en situatie en zeer vakbekwaam.”

“We zijn heel fijn en professioneel en persoonlijk geholpen door Martine Stut, we zijn haar ook heel dankbaar voor wat zij voor ons heeft gedaan. Wij kunnen haar ook te zeerste aanbevelen.”

“Ik heb de dienstverlening en ondersteuning van Uiteen als zeer prettig ervaren. Uiteen denkt in oplossingen voor alle partijen en personen die betrokken zijn. Ik ben zeer tevreden over de inzet, het meedenken en uiteindelijk de uitkomst.”

Hoelang duurt de afwikkeling van een erfenis?

Een erfrecht procedure bij de rechtbank neemt veel tijd in beslag. In sommige gevallen gaat dit om een jaar of zelfs nog langer. Mede om die reden motiveren wij onze cliënten graag om te kiezen voor een constructieve aanpak en het overleg te zoeken met de andere belanghebbenden. Een oplossing in overleg is vaak minder kostbaar, sneller en prettiger voor de onderlinge verstandhouding.

Belafspraak inplannen

Wil je teruggebeld worden om de mogelijkheden te bespreken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.