• Home
 • Advocaat Erfrecht in Ridderkerk

Advocaat Erfrecht in Ridderkerk

Kerksingel in Ridderkerk

Heb je te maken met erfkwesties in Ridderkerk?

Een erfrechtspecialist kan van onschatbare waarde zijn. Onze deskundigen in (de buurt van) Ridderkerk staan klaar om je bij diverse situaties te ondersteunen, zoals:

 • Geschillen over de erfenis, inclusief onenigheid over de legitieme portie of de verdeling daarvan.
 • Juridische procedures bij de rechtbank.
 • Complexe afhandelingen van nalatenschappen.
 • Advies bij het opstellen van een testament.

Het erfrecht is ingewikkeld, met talrijke termijnen die vaak over het hoofd worden gezien. Het missen van deze termijnen kan ernstige problemen veroorzaken. Daarom is de expertise van een erfrechtadvocaat in (de buurt van) Ridderkerk essentieel.

Belafspraak plannen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheden: mediation of procedure?

  • Mediation of juridische stappen: Wij bieden zowel achtergrondadvies als actieve ondersteuning tijdens gesprekken met andere betrokkenen.
  • Adviserende rol: Krijg advies over de afwikkeling van een nalatenschap zonder dat andere betrokkenen weten dat je een advocaat raadpleegt.
  • Juridische hulp: Wij assisteren je bij onderhandelingen en streven naar een oplossing die door alle partijen wordt geaccepteerd.
  • Procedurele ondersteuning: Soms is het noodzakelijk dat een erfrechtadvocaat een procedure voert, bijvoorbeeld voor het aanstellen van een professionele vereffenaar of wanneer overleg geen oplossing biedt.

Onze Werkwijze als Erfrecht Advocaten in Ridderkerk

 1. We beginnen met een poging om het conflict via wederzijds overleg op te lossen.
 2. Levert dit geen resultaat op, dan leggen we de zaak voor aan de rechter.
 3. Als jouw advocaat verschaffen we informatie, advies en ondersteuning, zodat je goed geïnformeerde keuzes kunt maken. We behartigen jouw belangen.

De erfrechtadvocaten van Uiteen onderscheiden zich door aandacht te schenken aan alle aspecten die bij de afwikkeling van een nalatenschap komen kijken, inclusief de emotionele, financiële en juridische elementen. Voor een zorgvuldige oplossing van jouw geschil ben je bij Uiteen op de juiste plek.

Wat te doen voordat je een advocaat erfrecht inschakelt?

Het is verstandig om alle relevante informatie en documenten te verzamelen.

Onze werkwijze: Als erfrechtadvocaten werken wij op basis van een uurtarief en niet met toevoeging of subsidiëring.

Ons advies: Controleer of je rechtsbijstandsverzekering dekking biedt voor het geschil. Indien dit het geval is, kunnen wij je verder helpen. Je hebt namelijk recht op vrije advocaatkeuze. Dit houdt in dat je met een rechtsbijstandsverzekering zelf kunt kiezen wie jouw belangen vertegenwoordigt bij een juridisch conflict. Dit kan een advocaat of juridisch medewerker van de rechtsbijstandsverzekeraar zijn, maar ook een gespecialiseerde erfrechtadvocaat van Uiteen.

Reviews van onze cliënten

“Behulpzaam en meedenkend, oog voor de persoon en situatie en zeer vakbekwaam.”

“We zijn heel fijn en professioneel en persoonlijk geholpen door Martine Stut, we zijn haar ook heel dankbaar voor wat zij voor ons heeft gedaan. Wij kunnen haar ook te zeerste aanbevelen.”

“Ik heb de dienstverlening en ondersteuning van Uiteen als zeer prettig ervaren. Uiteen denkt in oplossingen voor alle partijen en personen die betrokken zijn. Ik ben zeer tevreden over de inzet, het meedenken en uiteindelijk de uitkomst.”

Hoe lang duurt de afwikkeling van een erfenis?

Een erfrechtprocedure kan aanzienlijke tijd vergen, soms zelfs meer dan een jaar. Daarom raden we vaak een constructievere aanpak aan, die zich richt op overleg. Dit is doorgaans sneller, kostenefficiënter en bevordert de onderlinge relaties.

Belafspraak inplannen

Wilt u een verzoek indienen om teruggebeld te worden en de opties te bespreken?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.