• Home
 • Advocaat adoptie – onze expertise

Advocaat adoptie – onze expertise

Wanneer heb je een advocaat adoptie nodig?

Je hebt onder meer een advocaat adoptie nodig wanneer:

 • Je als stiefouder een kind wenst te adopteren;
 • Je als duomoeder of meemoeder een kind wenst te adopteren.

Het adoptierecht is een ingewikkeld rechtsgebied. Zo kunnen er bijvoorbeeld termijnen gelden, waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn. Een gespecialiseerde advocaat adoptie is dus onmisbaar!

Belafspraak plannen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheden: mediation of procedure?

  • Adviserende rol: we kunnen jou in het voorstadium informeren en adviseren bij het maken van keuzes.

  • Juridische bijstand bij overleg of mediation met de andere belanghebbenden: het is natuurlijk het beste als het lukt om in goed overleg tot afspraken te komen. Als advocaat adoptie kunnen wij jou hierbij helpen. Een advocaat adoptie kan het overleg in goede banen leiden en indien nodig kan er dan gezamenlijk een verzoek aan de rechtbank gedaan worden.

  • Juridische bijstand in een procedure: in sommige gevallen is het verplicht om een advocaat adoptie in te schakelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een stiefouderadoptie of adoptie door een meemoeder of duomoeder. In sommige gevallen moet een rechter dan de knoop doorhakken.

Hoe gaan wij als advocaat adoptie te werk?

Als advocaat adoptie informeren, adviseren en helpen we je bij het maken van weloverwogen keuzes. We behartigen jouw belangen en gaan voor het meest optimale resultaat.

De advocaten en mediators van Uiteen onderscheiden zich door oog te hebben voor alle aspecten die bij een adoptie komen kijken, zowel voor het emotionele als het juridische. Als jij jouw adoptie zorgvuldig wilt regelen, dan ben je bij Uiteen aan het juiste adres.

Wat moet jij doen voordat je een advocaat adoptie kan inschakelen?

Het is verstandig om alle relevante informatie en documenten bij elkaar te zoeken.

Als advocaat adoptie werken wij op uurtariefbasis.

We raden je aan om na te gaan of je een rechtsbijstandsverzekering hebt, die dekking biedt voor deze kwestie. Als dit het geval is, kunnen wij je ook verder helpen. Er is namelijk een recht op vrije advocaatkeuze. Dat betekent dat iemand die verzekerd is voor rechtsbijstand zelf kan kiezen door wie hij zijn belangen wil laten behartigen in geval van een juridisch geschil. Dat kan een advocaat of juridisch medewerker in dienst van de rechtsbijstandsverzekeraar, maar dus ook een gespecialiseerd advocaat adoptie van Uiteen.

Reviews van onze cliënten

“Behulpzaam en meedenkend, oog voor de persoon en situatie en zeer vakbekwaam.”

“We zijn heel fijn en professioneel en persoonlijk geholpen. Wij kunnen Uiteen ook ten zeerste aanbevelen.”

“Ik heb de dienstverlening en ondersteuning van Uiteen als zeer prettig ervaren. Uiteen denkt in oplossingen voor alle partijen en personen die betrokken zijn. Ik ben zeer tevreden over de inzet, het meedenken en uiteindelijk de uitkomst.”

Hoelang duurt een adoptie procedure?

Een adoptie procedure bij de rechtbank neemt best wat tijd in beslag. In de meeste gevallen enkele maanden tot een jaar.

Belafspraak inplannen

Wil je teruggebeld worden om de mogelijkheden te bespreken?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.